Goede voornemens

Ik had me bij het begin van 2011 nog zo voorgenomen geen stukje te schrijven over goede voornemens. Het is nu 11 januari en hier is-ie dan toch. Dat is nog laat, de meeste mensen zijn hun goede voornemens na vijf dagen alweer vergeten en staan op 11 januari allang weer een mokkagebakje naar binnen te schuiven of een sjekkie te draaien.

Nu ik toch een stukje over goede voornemens aan het schrijven ben, kan ik degenen die af willen vallen of willen stoppen met roken best van wat nuttig advies voorzien. Allereerst een advies aan hen die willen stoppen met roken: stop geen sigaretten meer in uw mond, waar u vervolgens de hens in zet. Eén van beide zaken kan nog wel gewoon. U kunt best de hele dag met een niet aangestoken sigaret in uw mond lopen of de hele tijd met een brandende sigaret in uw knuistjes over straat gaan. Gek is het wel, maar goed beschouwd is om de zoveel tijd aan een brandend ding lurken dat ook. Door gekte laat een roker zich niet tegenhouden.

Tegen hen die af willen vallen zou ik willen zeggen: ga minder eten of doe mee aan een talentenshow. In het laatste geval moet u er wel voor zorgen dat u echt geen talent heeft voor hetgeen waar de show om draait. Om er helemaal zeker van te zijn dat u afvalt, kunt u het beste participeren in een show waarvoor u veel fysieke arbeid moet verrichten. Omdat u een dikzak bent kunt u dit niet en valt u af, en tegelijkertijd val je van veel fysieke arbeid natuurlijk ook af. De ideale combinatie. Maar dat vindt u op dit moment waarschijnlijk ook van frikandellen met slagroom.

Genoeg advies nu. Dikzakken en rokers zoeken het maar uit. Dat ze allemaal vier jaar en twee maanden eerder sterven dan ik! Dit stukje gaat nu verder met een ander goed voornemen dat ik heb. Nu het met het schrijven van stukjes over goede voornemens niet gelukt is, hoop ik van ganser harte dat dit goede voornemen wel stand houdt. Het zou de wereld een veel fijnere plaats maken, met name in de maand januari.

Het goede voornemen waar ik het over heb, heb ik bij het ontkurken van de champagne als volgt geformuleerd: zij die mij na 11 januari nog een gelukkig nieuwjaar, of een afgeleide daarvan, wensen zal ik met een passerpunt in hun ogen steken, net zolang tot ze blind zijn. Ik hoop dat ik me eraan ga houden. En ik denk ook wel dat het lukt. Alhoewel, ik ben op dit moment nog niet in het bezit van een passer, maar die is natuurlijk snel gekocht. Toevallig was het ook m’n derde goede voornemen: op 11 januari een passer kopen. Komt dus goed uit allemaal.

Mocht het een succes worden, dan ben ik van plan de grens in 2012 naar 10 januari bij te stellen. En zo elk jaar een dag eraf. Tot ik in 2021 om klokslag twaalf uur geen champagnekurken in ogen van mensen aan het schieten ben, maar ze gewoon maar meteen met een passerpunt bewerk.

Wat natuurlijk altijd een goed voornemen is, is ons volgen op Twitter!

11 reacties op “Goede voornemens”