Lucille

lucilleAls gevolg van zuurstofgebrek bij haar geboorte loopt de presentatrice van Lingo wat moeilijk. Dit interesseert manke Lucille geen reet, elke dag strompelt ze vrolijk door het leven. Dit gaat zelfs zo ver dat haar tocht van de desk naar de mensen die in de finale staan bijna elke aflevering volledig in beeld wordt gebracht. Onuitstaanbaar. Een bekende van mij is zelfs een Hyve gestart om dit gedrag aan de kaak te stellen.

Ze wil met haar dagelijkse processie een lans breken voor lichamelijk gehandicapten. Heel nobel allemaal hoor, maar wel hypocriet. Aan de ene kant pleit je ervoor dat jij en andere gehandicapten normaal behandeld worden, maar aan de andere laat je wel elke avond je handicap expres en uitgebreid aan Nederland zien.

Onder het mom van ‘goh, kijk mij eens zelfverzekerd en gemakkelijk met m’n handicap omgaan’ waggelt ze als een eend naar de mensen die goed een woord van zes letters kunnen spellen. Verder loopt de vergelijking met een eend trouwens ook mank; waar een eendenborst ruim bedekt is met een pak veren, laat Lucille haar borsten regelmatig enigszins onbedekt.

Dat is natuurlijk prima, maar hou alsjeblieft op met dat gestrompel in beeld te brengen, het is niet zo dat het programma live wordt uitgezonden. Een knipje is snel gemaakt. Roel van Velzen laat toch ook geen baard staan en zet toch geen puntmuts op z’n hoofd omdat hij zo goed met z’n kabouterschap om kan gaan.

Laat staan dat Robert Jensen koketteert met het feit dat-ie stiekem het syndroom van Down heeft. Om dit te verbloemen zet hij zelfs dagelijks een nog grotere mongool dan hij naast zich en nodigt hij alleen maar debielen uit. Zo kan het ook Lucille.

Manke Lucille waggelt maar door:

21 reacties op “Lucille”