Tel Sell: Zumba

U moet weten, ik hou enorm van Latijns-Amerikaanse dans. Ik doe niets liever dan met een opgeplakte snor en een pruik met stijl achterover gekamd haar, heel serieus kijkend, een vrouw over een glimmende parketvloer slepen. De tango, de samba, de rumba, de bolero, de tja…tja…tja en de cholera; geen enkele dans die eindigt op een klinker is mij vreemd.

Het nadeel van zo’n avondje Latijns-Amerikaans dansen is dat de uitbater van de Latijns-Amerikaanse dansstudio na afloop altijd typisch Latijns-Amerikaaanse hapjes serveert, zoals de Latijns-Amerikaanse bitterbal, de Latijns-Amerikaanse frikandel en de Latijns-Amerikaanse eierbal. Van al dat gedans val ik dus niet echt veel af. En dat is wel nodig, want ik weeg toch al gauw zo’n 237,5 kilo (voor het verhaal dan, in het echt zou ik Peter Beense bij me op de weegschaal moeten zetten om dat gewicht te bereiken).

Gelukkig is de firma Tel Sell er nog, die mij in staat stelt met één van haar prachtige producten mijn passie voor Latijns-Amerikaanse dans te combineren met afvallen. Zumba, zo heet het. Het is een swingende manier van afvallen en je verbrandt wel 1000 calorieën per uur. Dat is erg veel. Om het even te concretiseren: dat zijn de calorieën van twaalf Latijns-Amerikaanse bitterballen, drie Latijns-Amerikaanse frikandellen en één Latijns-Amerikaanse eierbal bij elkaar opgeteld.

En dat van die 1000 calorieën verzin ik niet zomaar hè, dat is onderzocht door een onafhankelijke universiteit. Wat moesten we zonder onafhankelijke universiteiten? Dan waren we waarschijnlijk afhankelijk van afhankelijke universiteiten. Een schrikbeeld. Nu zijn er gelukkig gewoon onafhankelijke universiteiten die zich bezig kunnen houden met kanker de wereld uit helpen en het testen van producten die Tel Sell op de markt brengt.

Om swingend af te kunnen vallen met een product dat is getest door een onafhankelijke universiteit heeft Tel Sell een heel mooi pakket voor ons samengesteld. Het bestaat uit Zumba Basics, Zumba 20 Minute Expres, Zumba Cardio Party en Sculpt and Tone. Om het pakket helemaal compleet te maken, flikkeren ze ook nog wat Zumba Toning Sticks in de doos. Deze Toning Sticks, voor alle duidelijkheid, zijn vergelijkbaar met de XCO-buizen.

Bent u door al deze indrukwekkende termen nog niet overtuigd, dan zit er gelukkig ook nog gewoon een Zumba Total Body Transformation handleiding in het pakket, dat volgens Tel Sell zal dienen als steuntje in de rug tijdens de workout. Zelf lees ik een handleiding altijd, maar de heren en dames van Tel Sell zullen het wel weer beter weten.

U begrijpt natuurlijk zelf wel wat deze termen allemaal inhouden, maar ik wil toch graag nog even stilstaan bij één zo’n term: de Zumba Cardio Party. Dat is namelijk een party met Beto’s exclusieve “Rhythm Refresher”, dat om onduidelijke redenen ineens wel tussen aanhalingstekens staat op de site van Tel Sell. Alhoewel het natuurlijk klip en klaar is wat dat nou weer is, wordt elke beweging toch nog stap voor stap uitgelegd. Bewegingen stap voor stap uitleggen, dat kunt u wel aan Tel Sell overlaten.

Bent u een beetje beduusd door alle bovenstaande termen, wees niet ongerust, want uiteraard valt dat hele Zumba ook gewoon met één term voor een revolutionaire trainingstechniek uit te leggen: “Ritmeprogressie”. En het mooie is, na uw ritme geprogessieëerd te hebben, kunt u zich lekker afdrogen met de Zumba Fitness Towel. Vermoedelijk is dat een handdoek waarmee u zich heel revolutionair af kunt drogen. Of zoals ze het zelf zeggen: waar u de show mee steelt.

Twitter is ook een hippe term. Volg ons!

Voor wie het nog een beetje duizelt; het reclamefilmpje:

Één reactie op “Tel Sell: Zumba”