Stagehoeren

In Leeuwarden is dinsdag een 35-jarige man veroordeeld tot een celstraf van twee jaar omdat hij seks heeft gehad met twee minderjarige meisjes. De meisjes van 14 en 15 hadden bedacht stage te gaan lopen bij de hoeren in het kader van de verplichte maatschappelijke stage: stagehoeren. Een fijn woord, dat wat mij betreft alsnog meer in aanmerking komt voor het woord van het jaar dan gedoogregering.

Vooral omdat de context zo mooi is. De stagehoeren werden stagehoer vanwege de op de middelbare school verplichte maatschappelijke stage. Een stage die nog niet zo lang geleden in het leven werd geroepen op initiatief van de fatsoensrakkers van de ChristenUnie. Die zagen natuurlijk al jongedames, in een broekrok tot ver over de knieën, vla voeren aan bejaarden ofzo. Het begrip ‘stagehoer’, daar hadden ze nooit aan gedacht. De ironie van het leven is mooi.

Voor de jongedames stagehoer konden worden moesten ze bij de 35-jarige Leeuwarder eerst een testvrijpartij afleveren, zodat hij kon bepalen of ze wel geschikte stagiaires waren. Ja, nu weet ik het niet meer hoor… Het begrip ‘testvrijpartij’ is misschien nog wel mooier dan ‘stagehoeren’. Het roept allerlei associaties op die ik hier denk ik beter niet neer kan zetten. Zeker niet als de heren en enkele dames van de ChristenUnie meelezen.

Misschien toch even wat overdenkingen: wat doe je als iemand bij een testvrijpartij kapot gaat? Dat is toch lullig. Je bent nog helemaal niet klaar met je test en dan gaat het al kapot. Vergelijk het met een auto waarvan de remmen bij een testritje opeens kapot gaan, daar rij je zo het water mee in. Eigenlijk precies wat Joran van der Sloot deed met het slachtoffer van zijn testvrijpartij. Groot gelijk had hij, zijn ‘stagehoer’ voldeed niet.

Nou, de ChristenUnie-lezers – en wellicht vele andere lezers – zijn we nu wel kwijt denk ik. Maar het is toch zo klaar als een klontje: als een testvrijpartij niet goed verloopt, dan kun je het wel schudden als stagehoer. De rechter dacht hier anders over en wil de testvrijer dus voor twee jaar de bak ingooien. Bovendien moet hij de twee stagehoeren een schadevergoeding van 750 euro per persoon betalen. Dat zijn nog eens stagevergoedingen.

Begin een testtwitterpartij en volg ons op dit medium!