Flyeren met BNN

Zaterdagochtend liep ik in de Herestraat, te Groningen. U kent hem wel van Monopoly. Ik was op weg naar een vriend die een huis had gekocht dat wit geschilderd moest worden. Wanneer er door mij ergens geschilderd moet worden, loop ik, mits het een beetje op de route ligt, altijd even door de Herestraat. Nog even snel wat nieuws kopen. Ik vind dat je er altijd verzorgd uit moet zien bij het schilderen, vandaar.

Vanwege de eerste zin van dit stukje heeft u al kunnen deduceren dat de Herestraat inderdaad op de route lag van het wit te schilderen huis van de vriend. Uit de titel van het stuk kunt u bovendien opmaken dat de omroepvereniging BNN nog een rol gaat spelen in dit verhaaltje. Dat zit zo; BNN was op deze ietwat sombere zaterdagochtend aan het flyeren in de Herestraat. Liefst vier in het rood gestoken jongedames stonden papiertjes met wervende teksten uit te delen, en hoopten wat nieuwe leden te ronselen voor de jongerenomroep.

Nog niet zo vreemd allemaal. Helaas lopen er in de Herestraat wel vaker mensen rond die je vragen of je toevallig nog ergens lid van wilt worden. Vreemd werd het pas toen een kogelronde vrouw van middelbare leeftijd op één van de in het rood gestoken jongedames afstapte en vroeg: ‘Waar zijn jullie eigenlijk van?’

Dat zie je niet vaak. Ook de in het rood gestoken jongedame leek er van te schrikken. Zichtbaar verbaasd zei ze iets in de trant van: ‘Wij zijn van BNN, een publieke omroep. Misschien kent u ons wel van blabalabla…’ Ze begon met haar standaard promotiepraatje. De kogelronde vrouw luisterde echter niet, maar onderbrak de jongedame van BNN en stelde de gekste vraag die ik sinds lange tijd had gehoord. Daar komt-ie: ‘Aha BNN, waar zit dat? Daarzo naast de V&D, toch?’

Hardop lachend liep ik verder; ik had, in m’n nieuwe kloffie, nog een huis wit te schilderen, en bovendien is het ook een beetje raar om stil te gaan staan bij een gesprek dat twee anderen voeren. Niet zo gek als de vraag die de kogelronde vrouw had gesteld, maar toch. Ik kon nog net horen dat de conversatie tussen de twee verder ging. Hoe, dat hoorde ik niet meer. Maar de jongedame van BNN zal wel over Bart de Graaff zijn begonnen ofzo. En dan de kogelronde vrouw: ‘Jaja, die is wethouder hier, toch?’

Één reactie op “Flyeren met BNN”