Paardenhomeopathie

Vraag me niet hoe het precies gebeurd is, maar als fanatiek paardenhater kwam ik recent terecht op de website www.paard-en-homeopathie.com. Misschien was het wel een Trojan Horse die mijn browser naar deze site deed surfen. Ik weet het niet. Ik was er wel blij mee, want ik trad binnen in de wereld die paardenhomeopathie heet.

En daar ben ik graag; zo gauw er een paard een zalfje met een mix van brandnetelextract en uitgeperste berenklauw op z’n ballen krijgt gesmeerd, ben ik van de partij. Dat begrijpt u hopelijk wel. Volgens de website zouden vooral sportpaarden baat kunnen hebben bij dit soort middelen. Ik geloof dat wel, mensen die homeopathische middelen gebruiken kunnen ook opeens stukken beter van de ene naar de andere kant van een zandbak huppelen.

Een kwaaltje dat zich uitstekend laat bestrijden door een flesje rattenpis leeg te gieten in de neus van zo’n paard, is een hoefkatrolontsteking. Voor ik op de website www.paard-en-homeopathie.com terechtkwam wist ik niet eens wat een hoefkatrolontsteking was, en nu weet ik al dat een homeopathisch paardenmiddel een uitstekend geneesmiddel is voor deze kwaal… Is het niet fantastisch wat dat internet ons allemaal te bieden heeft?

Ik heb zelfs nog even verder gegoogled op hoefkatrolontsteking, en kwam daardoor op weer een andere website terecht. Een soort online paardenencyclopedie. Ik voelde me een gezegend mens ooit op deze website te zijn beland, en bovendien was er allerlei nuttige informatie over hoefkatrolontsteking te lezen.

Het bleek niet zo’n fijn kwaaltje te zijn. Een paard kan er op den duur zelfs kreupel van worden. Een kreupel paard kan geen artistieke dansjes meer uitvoeren, laat staan dat het nog soepel over drie balken heen springt, om niet veel later in een grote bak met water te landen. Een sportpaard dat zoiets niet meer kan, wordt afgemaakt en belandt in uw frikandel. Daarom is het maar goed dat er paardenhomeopathie bestaat. Voor paardenliefhebbers dan. Zelf ben ik meer een frikadellenliefhebber, om het maar eens eufemistisch neer te zetten.