The Voice of Holland

De kijkcijferhit van dit moment is natuurlijk het programma The Voice of Holland. Een programma dat middels een talentenjacht op zoek gaat naar dé stem van Nederland. Even voor de duidelijkheid: iemand als Stephen Hawking maakt dus weinig kans; hij heeft geen stem en is geen Nederlander.

Het programma The Voice of Holland onderscheidt zich van de andere 236.297 talentenjachten (ik kan er één of twee naast zitten) door de juryleden. Zij zitten niet zoals Henk Jan Smits met een zonnebril op hun hoofd naar het zingende talent te koekeloeren, maar zitten met hun rug naar de kandidaten toe. Volgens veel mensen een briljant idee. Dit zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die een gummetje achterop een potlood ook nog elke dag bewieroken als een briljant idee. In het universum waarin ik leef, is het omdraaien van stoelen nooit een briljant idee.

John de Mol bedacht dit ‘briljante idee’ waarschijnlijk toen hij thuis op een stoel naar één van de vele verschrikkelijke programma’s zat te kijken die hij zelf produceert. Nu slechts het omdraaien van een stoel al voor honderdduizenden extra kijkers zorgt, heb ik ook nog wel een paar ideetjes voor John, zodat hij ons nog minstens tien jaar lang elk tv-seizoen een nieuwe talentenshow door de strot kan duwen. Daar gaan we:

Idee 1: De juryleden zullen op de kop aan een balk hangend, uiteraard in een Batmanpak, de kandidaten gaan beoordelen. Alle slechte kandidaten zullen doorgaan naar de volgende ronde, en de goeie vallen af. Het programma zal De wereld op z’n kop gaan heten.

Idee 2: Om ook in te spelen op het succes van Hagenezen met een IQ onder de 100 op tv, zal er een show worden gemaakt met enkel en alleen verstandelijk gehandicapte Haagse juryleden. Waar de juryleden bij het vorige idee nog een Batmanpak droegen, zijn ze hier verkleed als de Joker(tje). Het programma zal Sterretje gezocht gaan heten. Dat er al eerder een talentenshow met die titel werd uitgezonden maakt niet uit.

Idee 3: De juryleden zullen zonder broek aan, maar gezeten op een ladder, de kandidaten moeten beoordelen. Bij deze show draait het meer dan ooit om zuiver zingen. Wanneer een kandidaat een noot niet haalt, kan het jurylid dit aangeven door zijn eigen noten, z’n balzak dus, rood te verven met de pot verf die uiteraard aan de ladder hangt. Om voor de hand liggende redenen zal de jury alleen uit mannen bestaan. Het programma zal De Notenkrakers of De Toonladder gaan heten.

Dan nog enkele minder goed uitgewerkte, maar even veelbelovende ideeën.

Idee 4, 5 en 6: Respectievelijk balancerend op een eenwieler, een grote bal en een 20 centimeter brede houten balk die op drie meter hoogte hangt, zullen de juryleden de kandidaten beoordelen.

Idee 7: Terwijl de juryleden een potje Tetris spelen op hun iPhone zullen ze kandidaten beoordelen op hun zangkunsten.

Idee 8: De juryleden zullen vanuit een bak met warme pindasaus, met een diameter van 23 meter, de kandidaten beoordelen. Eventueel kan deze show een vervolg krijgen met shows waarbij de diameter van de bak 25, 27 en 29 meter is.

Idee 9: De kandidaten worden bij dit idee beoordeeld door 8 inktvissen, die al dan niet allemaal Paul heten.

En, tot slot, idee 10: De juryleden zullen vanuit een geluidsdichte bunker, en met een blinddoek om, de kandidaten gaan beoordelen op hun zangkunsten. Zelf verwacht ik het meeste van dit idee.

Blijf op de hoogte en volg ons op Twitter

6 reacties op “The Voice of Holland”