Tel Sell: de Spin & Go

Mijn huis is sinds kort het schoonste huis van de straat. En ik woon in een straat die al gauw meer dan honderd meter lang is, en daarnaast redelijk dicht bebouwd is. Met een gerust hart zou ik dan ook Rob Geus binnenlaten om hem één van zijn inspecties uit te laten voeren. Graag zelfs, want dan kan ik hem na de inspectie gelijk op z’n bek timmeren. Misschien doe ik dat wel met de Spin & Go, mijn superabsorberende mop van Tel Sell.

Wie zich met 2600 omwentelingen per minuut hygiënisch schoon en droog kan draaien in een emmer met ingebouwde centrifuge, moet ook Rob Geus aankunnen, vind ik. 2600 omwentelingen, dat zijn er erg veel. Zeker per minuut. Menig profwielrenner zou dat ook wel willen. Dan kun je bijvoorbeeld de Tour de France winnen met een voorsprong van 3 uur, 46 minuten, en 12 seconden. Welke profwielrenner zou dat niet willen?

Het geheim van dat aantal omwentelingen zit hem niet meteen in de mop zelf. Nee, het zit hem in de emmer met ingebouwde centrifuge. Dat is namelijk een revolutionaire emmer, als we de meneer in het reclamefilmpje mogen geloven. En waarom zouden we niet. Een revolutionaire emmer dus. Geen emmer die zomaar in een hoekje gaat staan en afwacht wat er allemaal op hem af gaat komen. Daarvoor ben je geen revolutionaire emmer geworden.

Wat de emmer die bij de Spin & Go geleverd wordt wel precies tot een revolutionaire emmer maakt, zegt de meneer er in het reclamefilmpje niet bij. Maar ik vermoed dat het hem in de, eerder genoemde, ingebouwde centrifuge zit. Een ingebouwde centrifuge maakt zaken al snel revolutionair. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de pot pindakaas met ingebouwde centrifuge, het notitieboekje met ingebouwde centrifuge en de portemonnee met ingebouwde centrifuge. Allen behoren zij tot de meest revolutionaire in hun soort.

Nu we ongeveer halverwege zijn in dit stukje hebben we al veel geleerd. Dat moppen dankzij revolutionaire emmers gewoon weer schoon worden in plaats van te veranderen in een broedplaats voor bacteriën en schadelijke schimmels. Maar ook dat we niet gek op moeten kijken als de volgende winnaar van de Tour de France het parcours aflegt in een emmer. Het is me wat, die emmer van de Spin & Go.

Wie nu denkt dat alleen de emmer van de Spin & Go een speciaal geval is, moet heel goed oppassen, want dat is zeker niet het geval. Ook de mop zelf mag er wezen. Die beschikt namelijk over nano microvezels. Degenen die bij natuurkunde een beetje hebben opgelet, weten dat dat heel erg klein is. Zulke kleine vezels heeft u nog nooit gezien. En dan bedoel ik ook echt dat u ze nog nooit heeft gezien, zo klein zijn ze.

Onzichtbaar of niet, ze maken wel heel goed schoon. Dat is met name gelegen in hun meer dan gemiddelde absorptievermogen. Als we de meneer in het reclamespotje mogen geloven is deze mop een soort nieuw zwart gat. Alles verdwijnt erin. En nogmaals, waarom zouden we die man niet geloven. De vezels zijn namelijk ook nog eens ultrafijn en voorzien van meerdere driehoekvormende openingen.

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, kan de mop zelf 360 graden draaien en is de mopstang in staat de helft van dat aantal graden te draaien. U moet weten, voor een mopstang is dat erg veel. Ik zou haast durven zeggen dat het hem tot een revolutionaire mopstang maakt. Zo ziet u maar, niet alleen ingebouwde centrifuges kunnen iets tot een revolutionair voorwerp maken. Het laatste wat u leert in dit stukje over de Spin & Go, een must voor elk huishouden.

47 reacties op “Tel Sell: de Spin & Go”