Het dagboek van sjaak L. Grottenhoofd (deel 26)

Hallo, ik ben Sjaak L. Grottenhoofd. Al 46 jaar een onuitstaanbare vent, waarvan ik er nu alweer 20 getrouwd doorbreng met de eveneens onuitstaanbare Rita. Samen hebben we twee kinderen. Gezinus van 12 en Teun van 16. Teun is een meisje. Vroeger noemden we haar Teuntje; nu is ze 98 kilo, dus dat gaat niet meer. Ondanks haar 98 kilo zit ze – god betere het – op korfbal. Gezinus voetbalt, heeft een bril en wordt gepest. Ik ben woonachtig op Kievitsei 38 te Kerkdriel, waar ik tevens werk als gemeenteambtenaar. De hel op aarde.

Zoals u wellicht al merkt erger ik me voortdurend en klaag ik me een weg door het leven heen. Daarom heeft onuitstaanbaar.nl me gevraagd een dagboek bij te houden. Elke zondag zullen mijn ‘belevenissen’ van de afgelopen week gepubliceerd worden op deze website. Ik hoop dat u er plezier aan beleeft, dan dient mijn verder compleet zinloze leven toch nog ergens toe.

Maandag 9 augustus

Het was wel even schrikken toen ik maandagochtend rond een uurtje of 10 bij Meneer de burgemeester naar binnen stormde. Eigenlijk had ik moeten kloppen, maar de bel deed het ook al niet, dus ik liep zonder mijn komst aan te kondigen door. Wat ik in de kamer aantrof was niet zo fraai. Stagiaire Danielle had, in plaats van om mijn penis, haar mond om de roede van de burgemeester geplaatst. In de hoek van de kamer lag nog een grote, witte, langharige hond, die zich hardop en met een vervelend Vlaams accent afvroeg wat hier toch allemaal aan de hand was en waarom Meneer de burgemeester van die gekke geluiden maakte.

Dinsdag 10 augustus

Vandaag nogmaals bij Meneer de burgemeester langs gewipt. Ook nu was hij niet alleen. Een wat homofiel aandoende kapper stond z’n haar bij te werken en die vervelende hond lag nog steeds in de hoek van de kamer. Na de twee met veel bombarie weg te hebben gestuurd kon ik  eens rustig met Meneer de burgemeester van gedachten wisselen. Kwam ik gisteren nog voor een onschuldig verzoek omtrent een meeloopdag voor Gezinus; nu had ik andere plannen. Snode plannen. Ik zou Meneer de burgemeester gaan chanteren. Je laten pijpen door stagiaires ligt nu eenmaal gevoelig voor burgemeesters, zeker in de gemeente Maasdriel. Die gemeente kent een rijke historie van niet door stagiaires gepijpte burgemeesters. Eentje die zich dan opeens wel laat pijpen door een stagiaire, kan de goedkeuring van de inwoners van Maasdriel derhalve niet wegdragen. Het was dus eenvoudig zaken doen met Meneer de burgemeester. Temeer ik niet eens geld van hem wilde hebben. Een toezegging dat mijn gefaal op de werkvloer tot in de eeuwigheid getolereerd zou worden was voldoende. En ik wilde af en toe wat leuke projectjes op kunnen zetten, om de hel waarin in dagelijks rondloop iets draaglijker te kunnen maken.

Woensdag 11 augustus

Om mijn ruzie met Rita van vorige week goed te maken, en mijn succesvolle chantagepoging te vieren, wilde ik Rita mee uit eten nemen naar restaurant/bistro ‘De doodgebloede os’ te Hoorzik. Helaas had Rita wat anders voor ons in petto. Salsadansen in Rosmalen. Elke tweede woensdag van de maand kan dat in ‘Dansstudio De Olijke Ooievaar’. Rita zei dat Tonnie van Bemmelen en z’n vrouw hier ook altijd kwamen. Nou, dat wilde ik dus wel eens zien. En inderdaad, naast Lambik en Tante Sidonia was ook die dikke Tonnie present. Hij stond hoogstpersoonlijk de hele parketvloer in ‘Dansstudio De Olijke Ooievaar’ een verdieping omlaag te ‘salsadansen’. Na dit aanschouwd te hebben, ben ik aan de bar gaan zitten. De eerste homoseksuele dansleraar die Sjaak L. Grottenhoofd aan het dansen krijgt, moet z’n gekke roze sjaaltje nog omdoen. En mocht dit gebeuren, dan ben ik de eerste om hem eraan op te hangen aan de hoogste boom die er in Rosmalen en verre omstreken te vinden is.

Donderdag 12 augustus

Vandaag wel uit eten geweest naar restaurant/bistro ‘De doodgebloede os’. Het was lekker. Met name de doodgebloede os in champignonnenroomsaus kan ik u van harte aanbevelen.

Vrijdag 13 augustus

Zo te zien had ook Danielle een slaatje weten te slaan uit haar pijpavonturen met Meneer de burgemeester. Ze verscheen op haar werk in een zeer charmant en chique mantelpakje, dat haar lekkere reet en dito boezem prima deed uitkomen. Starend naar Danielle realiseerde ik me dat Trudy Pasveer volgende week terug zou komen van haar vakantie. Mijn penis verschrompelde ogenblikkelijk weer tot het gerimpelde hoopje huid dat normaal gesproken zo kenmerkend voor hem is.  

Zaterdag 14 augustus

Het voetbalteam van Gezinus (hij zit inmiddels in C4 van D.S.C. Kerkdriel) kon mij tijdens de eerste oefenwedstrijd ook al niet opvrolijken; ze verloren met 9-2 en Trudy Pasveer keerde maandag nog steeds terug op het werk.

Één reactie op “Het dagboek van sjaak L. Grottenhoofd (deel 26)”