Weer een onderzoek

Ja hoor. Weer een onderzoek. Gisteren kwam de NS met de fritsbarende conclusie dat mensen niet graag in de trein naar het toilet gaan. Vandaag was het de beurt aan het Sociaal en Cultureel Planbureau om iets te concluderen. Zij hebben geconcludeerd dat wanneer negers, Marokkanen en blankmannen niet naast elkaar wonen, ze ook minder met elkaar omgaan.

Ja. Inderdaad. Klopt. Je gaat nou eenmaal geen suiker lenen bij iemand die in Noord woont terwijl jouw suikerpot in Zuid staat. Zeker zolang er nog geen metro is die je onder een verzakte binnenstad door kan rijden. Dat is simpele logica. Dat is een feit onderzoeken. Dat is een lijvig rapport schrijven over de situatie dat wanneer je iets eet er op den duur ook weer een drol uit je anus zal komen (liefst niet in de trein).

Al die bureautjes en organisaties moeten eens ophouden met dat soort onderzoeken! Dit onderzoek gaat namelijk nog verder dan die ene conclusie. Ze hebben ook bij wat families Braafheid, El Homodoei en Sneijder aangebeld en hun mening gevraagd over tal van zaken die met etniciteit te maken hebben. Vooral de vraag om verschillende bevolkingsgroepen te beoordelen op een schaal van nul tot honderd is natuurlijk even hilarisch als stompzinnig.

Ik zie het helemaal voor me. Annie en Wim zitten op de bank naar Hart van Nederland te kijken en opeens belt er een vrouw aan die – als in een slechte mop – met een neger, een Marokkaan en een Jood voor de deur staat. Of Annie en Wim die rassen wel eens even heel snel willen beoordelen op een schaal van nul tot honderd. Doorgaans kunnen negers trouwens het snelst van nul tot honderd. In 9.58 om precies te zijn. Dat vond echter niet op een schaal plaats, maar op de atletiekbaan. Hoe het op die schaal zat, dat mochten Annie en Wim bepalen.    

Een soort Idols voor rassen dus. 70 punten voor de negers! Met als jurycommentaar van de blanken:´Jullie doen het leuk met die roti en dat vrolijke accent enzo, maar ja….Humberto he…, dat kost toch punten´. Ook tijdens Rassenidols schijnt alweer een nekschot uitgedeeld te zijn trouwens. Maar dan met een echt pistool. Tussen de Molukkers en de Marokkanen liep het niet helemaal lekker.

Het ontbreekt er nog maar aan dat Maurice de Hond hierbij betrokken is. Normaal staat hij vooraan als mensen ergens een mening over geven. Laatst wilde hij zelfs onderzoeken hoe mensen over ´kots´ dachten. Dit werd geen succes. Er wilden maar weinig mensen hun mening over overgeven geven.

Dat is natuurlijk niet waar. Ik vond het gewoon geinig om de woorden over en geven wat vaker achter elkaar te zien staan. Maar aan de andere kant zou het me niet eens verbazen. De Hond peilt alles en wordt ook serieus genomen door sommige mensen. Daarom denk ik dat we over honderd jaar onze temperatuur niet meer meten in graden Celsius maar in graden De Hond. Dagelijks zal hij peilen hoe warm mensen het vinden. Weg met de natuurkunde, leve de mening!

Één reactie op “Weer een onderzoek”