Typisch RTL

typisch RTLPeter en Albert hebben bonje. Helaas weet u nu waarschijnlijk waar ik het over heb. De twee beroepshomo’s Peter van der Vorst en Albert Verlinde zeggen ruzie te hebben over…….ja over wat eigenlijk. Voor wie het niet meegekregen heeft, zal ik het even samenvatten. Het ging om een interviewtje voor het programma Typisch RTL waarbij Peter niet de hele tijd veren in de reet van Albert wilde steken. Z’n eigen dikke penis zou ook wel eens leuk zijn. Gek genoeg had Albert hier geen zin in. Het hoefde toch niet altijd de penis te zijn; gewoon wat veren waren ook wel eens prettig, aldus Albert.

Het ging natuurlijk niet echt om de penis van Van der Vorst. De penis van Van der Vorst is een metafoor voor het begrip ‘kritische vragen’. Dat leek me wel geinig, dat de penis van Van der Vorst eens een keer dienst doet als metafoor in plaats van allerlei darmonderzoeken te verrichten. Dat het niet helemaal waar is, maakt niet uit, daar trekken ze zich bij Boulevard immers ook niks van aan. Bovendien is de penis van Van der Vorst een metafoor in een door henzelf gecreëerd relletje.

Zo doen ze dat namelijk bij RTL. Je doet net of je ruzie hebt en ondertussen maak je gewoon reclame voor je nieuwe programmaatje. Albert en Peter soebatten wat over Peter z´n penis en dat Albert daar nu net even geen zin in had, half Nederland heeft het erover en hoppa, de mensen kijken massaal naar het programmaatje. Dat in dit geval typisch genoeg ´Typisch RTL´ heet. Het is inderdaad typisch RTL.

En – ach wat kan mij het schelen, ik sleep ze er gewoon een keer bij om m´n verhaal kracht bij te zetten, de hongernegers en Paul van Vliet – ondertussen sterft er elke twintig seconde een kind. Laat de penis van Van der Vorst daar eens op los!

20 reacties op “Typisch RTL”