Het kapsel van Cocu

De oplossing van de crisis bij PSV kon wel eens eenvoudiger zijn dan menigeen denkt: een bezoekje aan de kapper. Dat zit zo: het kapsel van trainer Phillip Cocu hangt er precies even futloos bij als het spel van PSV de afgelopen weken is. Als daar geen oorzakelijk verband aanwezig is, dan weet ik het ook niet meer.

De eerste weken onder het regime van Cocu camoufleerde de prachtige haardos van de vertrokken Dick Advocaat de kapselcrisis bij PSV nog. Met de implantaatscheiding van Dick nog in het hoofd geprent, speelde PSV de eerste paar wedstrijden van het seizoen schitterend. Zonder het juk van de achteruitlopende en immer scheldende Van Bommel kwam de subtiele haardracht van Dickie pas echt tot volle wasdom.

Maar helaas, langzaam nestelde de levende otter bovenop het hoofd van Cocu zich in de hoofden van de spelers. Iedere dag keken ze weer tegen die platgeföhnde plakken haar aan. Dat doet wat met een mens. Voetballers gaan er slecht van voetballen, maar was Cocu directeur geweest bij, ik noem maar wat, een föhnfabriek, dan was er geen fatsoenlijke föhn meer van de lopende band gerold. Sterker nog, was Cocu tuinder geweest, dan hadden er komkommers als hoepels in zijn kas gegroeid.

Het kapsel van Cocu kan alles kapotmaken. Als één van je spelers Stijn Schaars heet en de rest zich om de drie uur laat coifferen door kapper Hannie Hannie, of hoe die figuur ook maar mag heten, dan is het helemaal vragen om problemen.

Phillip, neem weer gewoon dat leuke kuifje van vroeger, dat zo goed stond bij je wipneusje. Dan komt het allemaal goed. Dat beloof ik.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

71 reacties op “Het kapsel van Cocu”