De Knorr Sperziebonen Top 10

Je moet het maar bedenken, een Sperziebonen Top 10. Sperziebonen, ze zouden in ieder geval in mijn top 10 staan van onderwerpen waarvan ik dacht dat er nooit een top 10 van gemaakt zou worden. Op 7, tussen ‘wratten die clown Bassie ooit onder z’n oksel had’ en ‘wolken die op Gerard Cox lijken’. Maar bij Knorr denken ze daar dus anders over. Die stellen zo’n top 10 zonder blikken of blozen samen, met hulp van alle Knorr-fans, die hun sperziebonenrecepten insturen.

Uit de Knorr Sperziebonen Top 10 blijkt dat je eigenlijk door alle Knorr-gerechten-uit-een-zakje wel wat sperziebonen kunt flikkeren. Zo staat de nasi met sperziebonen al weken stevig op nummer 1. Maar ook bobotie met sperziebonen, spaghetti met sperziebonen, beef Shanghai met sperziebonen en kip Madras met sperziebonen zijn volgens de Knorr Sperziebonen Top 10 een lust voor de smaakpapillen.

Knorr, als het lekker is om door al jullie gerechten sperziebonen te gooien, zet dat dan gewoon op de verpakking van zo’n wereldgerecht of een ander zakje met kruiden. Dit slaat nergens op. Vooral omdat er ook nog een Knorr Bloemkool Top 10 is, en een Knorr Broccoli Top 10, waarin soms dezelfde gerechten staan, maar dan met bloemkool en broccoli.

En sperziebonentelersvakfedratieorganisatie, of welke sperziebonenpropagandamachine er ook maar achter dit sperziebonenoffensief zit, jullie snijden jezelf een beetje in de vingers met dit initiatief. Ene Rianne geeft namelijk in haar recept voor ‘pittige tomaat ovenpasta met sperziebonen’ als tip dat je de sperziebonen lekker lang moet koken zodat ze helemaal gaar worden. Iedereen weet dat sperziebonen van ellende uit elkaar vallen als je ze lekker lang kookt.

Dus, weg met die top 10. Gewoon je sperziebonen niet te lang koken, wat blokjes spek en een vleugje nootmuskaat erbij misschien, en dan serveren met een gehaktbal.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

19 reacties op “De Knorr Sperziebonen Top 10”