Rutte II verder als sitcom

Mark Rutte heeft vanochtend op zijn wekelijkse persconferentie bekendgemaakt dat zijn kabinet in de toekomst verdergaat als sitcom. De premier is in vergevorderde onderhandelingen met RTL om het eerste seizoen van de twaalfdelige reeks uit te zenden.

Volgens de premier is het de enige manier om Rutte II alsnog tot een succes te maken. ‘Laten we eerlijk zijn: op het kabinet Rutte II zit eigenlijk niemand te wachten, terwijl mensen een sitcom vaak heel leuk vinden. Zo’n serie als Friends heeft jaren gelopen en miljoenen mensen aan de buis gekluisterd gehouden. Ik was ook groot fan van die serie.’

Rutte heeft bij het schrijven van zijn sitcom dan ook Friends als inspiratiebron gebruikt, vertelde hij enthousiast. ‘Ik ga zelf een soort Joey spelen. Iedere week een ander meisje; je kent het wel. Fred Teeven en Jet Bussemaker zullen, net als Chandler en Monica, gedurende de serie een relatie met elkaar krijgen. Ronald Plasterk oefent al hard op zijn gitaar om net zo te spelen als Phoebe en ik heb Jetta Klijnsma gecast als de nieuwe Rachel.’

De andere leden van het kabinet moeten het doen met bijrollen. Zo wordt Ivo Opstelten de barman in het café waar de vijf vrienden geregeld bij elkaar komen. Frans Timmermans verschijnt voorlopig alleen in aflevering vijf en zes, als de boze, immer naakte buurman waar Mark en Fred het mee aan de stok krijgen nadat ze hem heimelijk met een drone hebben bespioneerd omdat ze hem verdenken van de diefstal van hun huisgeit. ‘Dat was even slikken voor Frans, maar het is niet anders. Er zijn nu eenmaal maar vijf hoofdrollen.’

Dat Nederlandse sitcoms vaak wat knullig overkomen, ziet Rutte niet als gevaar. ‘Wij knullig? Dat zie ik niet gebeuren,’ antwoordde de premier op een vraag van Ron Fresen. Toch zouden enkele ministers, de namen van Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem zingen rond, het niet zien zitten om op te draven in de sitcom Rutte II. Wilbert Gieske en Bartho Braat zijn in beeld als opvolgers.

De opnames voor Rutte II moeten nog beginnen, maar Mark Rutte heeft de lachband al wel ingelachen. ‘Dat ging heel goed. Ik heb er zin in’, aldus de premier.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Rutte II verder als sitcom”