De Onuitstaanbaar Zomercolumn – Shoppen met Kees van Dam

In navolging van de NOS komt ook dit zeer invloedrijke weblog met een zomercolumn. Onze verslaggever Jaap Stobbe houdt ons deze zomer op ludieke wijze op de hoogte van de wereld waarin hij leeft. Deze keer is Jaap niet op stap geweest met Gerri Eickhof, maar ging hij shoppen met NOS’er Kees van Dam.

Deze week was het bij tijd en wijle weer behoorlijk warm, maar wederom bracht mij dat niet van slag. Net zoals ieder jaar ging ik ook dit jaar eind juli weer gezellig shoppen met NOS-collega Kees van Dam. We doen dat ieder jaar en verrassen elkaar dan door een mooie nieuwe onderbroek voor elkaar te kopen. Vorig jaar kocht Kees er eentje met de beeltenis van Pino erop voor mij. Die draag ik nog steeds – aan één stuk door om eerlijk te zijn.

Dit jaar ging het anders. We wilden afgelopen maandag shoppen in Utrecht, de woonplaats van Kees, maar daar waren alle onderbroekenwinkels dicht. Ze waren zondag al open geweest in verband met de koopzondag. Kees was woedend. Enfin bekijkt u daarvoor zijn Zomercolumn over ons uitje (waar ik overigens helemaal niet in voorkom, verdomme Kees!)

Hier leest u wat u niet zag. Want Kees en ik zijn niet voor één gat te vangen en zijn naar een dierenwinkel vertrokken om toch nog een onderbroek voor elkaar te kunnen kopen. Ik vilde een papegaai, zodat Kees nu in een hele kleurige verenonderbroek rondloopt en Kees ontdeed een cavia van z’n vacht en maakte er een mooie onderbroek van. Hij heeft alleen de voortanden van de cavia ook in de onderbroek verwerkt, aan de binnenkant, precies op de plek waar mijn eikel – de eikel van Jaap Stobbe dus – altijd verpoost. Dus ik houd die van Pino nog maar even aan denk ik.

Als dat geen onderbroekenlol is, weet ik het ook niet meer. Hé, dat is een kwinkslag, zo eentje waarmee ik zomercolumns altijd afsluit (als dit een videocolumn was, zou ik nu guitig in de lens van de camera kijken).

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom.  ZwoebeGeplaatst inNiet gecategoriseerd