Achtervolgingsscènes

Een bekentenis: bij actiefilms let ik tijdens een achtervolgingsscènes nooit op. Aan het einde van de scène heeft de goeierik de slechterik van het stuk toch afgeschud in z’n auto, brommer, jetski, ijscowagen, achteruitvliegende tosti-ijzer of in/op welk op den duur gehavend vehikel de achtervolgingsscène ook maar plaatsvindt.

Meestal denk ik daarom de paar minuten die zo’n achtervolgingsscène soms wel kan duren aan Peter Lusse. Ik vind Peter Lusse een prima vent. Hij speelde de rol van Eddy in Vrienden voor het Leven, een comedyserie die in de jaren ’90 werd uitgezonden op RTL4, waarin ook Mary Lou Steenis (Ellepel) en Edmond Classen (Oop) een niet onverdienstelijke rol voor hun rekening namen.

Denk ik niet aan Peter Lusse, dan denk ik wel aan de ingrediënten voor een Provençaals stoofpotje wanneer er twee auto’s heel hard achter elkaar aan rijden op tv. Die ingrediënten zijn onder meer paprika, aardappel, een halve pot vleesfond, uiteraard zout en peper, peterselie, rundvlees, prei en natuurlijk olijfolie.

Kortom, achtervolgingsscènes zijn zoals de tweede en derde alinea van dit stukje: compleet overbodig.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “Achtervolgingsscènes”