Fusieplannen FC Emmen en VVV-Venlo van de baan

Eerstedivisionisten FC Emmen en VVV-Venlo gaan voorlopig niet fuseren. Na ruim drie maanden praten zijn de onderhandelingen stukgelopen. Een fusie tussen de in financiële nood verkerende clubs zou te gevoelig liggen bij de supporters van beide clubs. Uiteindelijk zwichtte VVV-Venlo voor de druk van de supporters.

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers baalt, maar snapt de sentimenten ook wel een beetje. ‘Je weet dat er van oudsher een bepaalde rivaliteit is tussen de clubs. Dan ligt een fusie gevoelig. Dat weet je. Maar je moet ook proberen om het hoofd boven water te houden in deze moeilijke tijden.’

De clubs waren er al over uit dat ze in Doetinchem zouden gaan spelen en hadden zelfs al een tenue uitgekozen. ‘Er was een prachtig horizontaal blauwwit gestreept shirt ontworpen. Omdat beide clubs oorspronkelijk uit een landelijke omgeving komen, was er ook al een passende bijnaam bedacht: Superboeren. Eeuwig zonde dat het niet doorgaat.’, aldus een teleurgestelde Lubbers.

VVV-Venlo-supporter Gé Sjoeffe snapt ook dat het water aan de lippen staat bij zijn club. ‘Maar een fusie met Emmen? Nooit!’ Samen met andere supporters startte Sjoeffe het initiatief ‘Een fusie met Emmen? Daar zullen wij niet mee instemmen!’. ‘Die slogan heb ik zelf bedacht. Zo’n 950 mensen hebben zich bij het initiatief aangesloten. Uiteindelijk is het bestuur gezwicht . Zo zie je maar weer dat rijm loont.’

VVV-Venlo kijkt nu uit naar een andere fusiepartner. ‘We hebben oriënterende gesprekken gevoerd met het Poolse Wisla Krakau. We zouden dan eventueel in de Bundesliga kunnen gaan spelen’, aldus voorzitter Hai Berden. FC Emmen onderzoekt een fusie met handbalclub E&O.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

7 reacties op “Fusieplannen FC Emmen en VVV-Venlo van de baan”