Kijkers naar een ongeval aangereden

Op de A28 bij Hoevelaken is vanochtend een file ontstaan toen twee kijkers naar een ongeval werden aangereden. Het duo, de carpoolers Wim Mast en Harro Bulder, minderde plotseling vaart toen het op de andere weghelft een geschaarde vrachtwagen vol met kippen zag staan. De achter hen rijdende Wil Snoek was daar niet op verdacht en ramde de Ford Focus van Harro Bulder van achteren.

‘Harro wilde even kijken hoe het precies zat met die vrachtwagen vol kippen en toen was het voor ik er erg in had gebeurd: boem! Ik had het ongeval op de andere weghelft nog niet eens goed bekeken’, vertelde de lichtgewonde Mast na afloop van de aanrijding.

Na de aanrijding ontstond er grote verwarring onder het overige verkeer. Op beide weghelften wist men niet meer waar het aan toe was. ‘Sta ik nou in een kijkersfile of sta ik te wachten tot die vrachtwagen met kippen weer weg is?!‘, schreeuwde een wanhopige bezitter van een Volkswagen Polo. Iemand anders wisselde vanuit de auto verveeld voor zich uit kijken steeds af met nieuwsgierige blikken richting de geschaarde vrachtwagen.

Ook filelezer John Bakker kwam er tijdens het lezen van de files op Radio 3FM niet meer uit. ‘Dit gaat me boven de pet. Dit is hogeschoolfilelezen. Brrrrrrrrvvvvvvvvvppppp’, zei hij op de nationale radio. DJ Gerard Ekdom redde hem uiteindelijk uit zijn benarde situatie door een woordgrap over ‘kipfile’ te maken en een liedje in te starten.

Volgens filedeskundige Jaap Stobbe is dit pas de eerste keer dat kijkers naar een ongeval werden aangereden. ‘Er bestond wel vakliteratuur over, maar iedereen ging er vanuit dat zo’n zogenaamde verkeers-impasse een puur theoretisch verhaal was. En nu gebeurt het. In Nederland. Ongekend!’

Rijkswaterstaat overweegt nu noodasfalt aan te leggen om het verkeer weer op gang te krijgen. Stobbe: ‘Dat lijkt me inderdaad de enige oplossing.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De Ford Focus van Harro Bulder op een archieffoto: 

9 reacties op “Kijkers naar een ongeval aangereden”