Geen zin

Terwijl de Giro zich als een zieke, oude man door de laatste week heen zwoegde, zag ik aan de wielerhorizon al een klein, geel stipje opdoemen. Een kort berichtje op teletekstpagina 666. ‘Nibali en Boonen niet naar Tour’, luidde de staccato geformuleerde kop.

De eerste alinea onder die kop ging over de absentie van Vincenzo Nibali, vorig jaar nog derde in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Maar de prooi voor dit jaar is al binnen voor De Haai, dus hij ‘laat de Tour links liggen’, zoals dat dan zo mooi heet in teleteksttaal.

Daarna schreef de teletekstredacteur bedoeld of onbedoeld de volgende droogkomische passage op over Tom Boonen:  ‘Ook Tom Boonen verschijnt op zaterdag 29 juni niet aan de start op Corsica. De Belg van Omega Pharma-QuickStep heeft geen zin. ‘ Geen zin. Prachtig. Ik moest hardop grinniken toen ik het las.

Om de mogelijke gevolgen die de motivatieproblemen van Tom Boonen met zich meebrengen, moest ik nog harder op grinniken.

Ik zag eerst het gezicht van Tourbaas Christian Prudhomme voor me toen hij vernam dat Boonen geen zin had in zijn rondje. Not amused. Zo’n Vlaming die tussen neus en lippen door even bedankt voor het instituut de Tour de France, daar kan een trotse Fransman niet mee omgaan. Die heeft dertig stokbroden stukgeslagen op een stuk Roquefort en zes uur lang woedend in een emmer met druiven staan stampen.

Daarna dacht ik aan Mark Cavendish, die het straks weer zonder sprinttreintje of, erger nog, met Gert Steegmans als laatste wagonnetje van z’n sprinttreintje moet doen. Dat gaat voor prachtige beelden zorgen. Gert die na de finish voor alle camera’s een Haddockiaanse scheldkanonnade te verduren krijgt, uitgespuwd door het mannetje van Man, omdat die veel te vroeg op kop kwam. Heerlijk.

Laat die Tour maar komen. Ik heb er wél zin in.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Dit stukje verscheen ook op het zeer belangrijke wielerblog HetisKoers!

7 reacties op “Geen zin”