Robert Kranenborg bij DWDD

Iedere keer wanneer Matthijs van Nieuwkerk om half acht met z’n handen over elkaar klaar staat om in vliegende vaart de namen van zijn gasten voor weer een klein uurtje Shownieuws voor gevorderden op te noemen, spits ik mijn oren. Vol verwachting klopt mijn hartje. Spreekt Matthijs de vijf lettergrepen uit waar ik op zit te wachten:  RO. BERT. KRA. NEN. BORG.

Samen vormen ze de naam Robert Kranenborg, de enigszins kakkineuze tv-kok die bij tijd en wijle aanschuift om te koken voor Matthijs en tafeldame of –heer. Ik smul van zijn optredens in De Wereld Draait Door.

Kranenborg beschikt over de gave om het fijnpersen van een eendenkarkas met iets wat nog het meest lijkt op een Middeleeuws martelwerktuig eruit te laten zien als het schillen van een lief, klein, rood appeltje. Hij lacht charmant in de camera, zwaait sierlijk z’n haar in het onberispelijke model waar het bijna als vanzelf in lijkt te vallen en hup, daar perst hij de eend tot moes.

Lang heb ik me afgevraagd waarom ik zit te genieten van die gekke Robert als hij de meest verschrikkelijke dingen met dode dieren uitvreet. Ik denk dat ik er uit ben: hij houdt van koken. En dat zie je als hij te gast is bij DWDD. Een man die van z’n vak houdt. Die geniet en oprecht is. Zo kan het ook, Frénk van der Linden en al die andere sprekende poppen die een act op zitten te voeren om zo interessant mogelijk over te komen. Gewoon jezelf zijn.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

24 reacties op “Robert Kranenborg bij DWDD”