Interview met De Paashaas

We weten weinig van ‘m. Hij blijft het liefst een beetje in de anonimiteit, in de schaduw van Jezus. Toch wist Onuitstaanbaar.nl hem te strikken. We spraken een paar dagen voor Pasen met hem af in zijn woning in Zoetermeer, waar hij al meer dan zeven jaar gelukkig samenwoont met zijn Marijke de Vries. Een exclusief interview met de Paashaas.

Hallo Paashaas, hoe gaat het met je?

Lekker, lekker. Ik heb wel een beetje last van jicht in m’n staart en fistels in m’n oren, maar voor de rest hoor je mij niet klagen. Dat komt omdat ik ook nog een keelontsteking heb en dus m’n stem kwijt ben.

Maar Paashaas, je praat nu toch ook met ons?

O ja, dat is inderdaad wel een beetje vreemd.

Nou goed. Volgende vraag. Heb je ook hobby’s?

Ik heb eigenlijk van m’n hobby m’n beroep kunnen maken. Eieren verstoppen is m’n lust en m’n leven. Een dag geen ei verstopt, is een dag net geleefd.

Huh? Je verstopt toch maar twee dagen per jaar eieren?

Ehhh…, ja.

Hoe kom je daar eigenlijk van rond, van maar twee dagen per jaar eieren verstoppen?

Zeg, is dit de Spaanse inquisitie ofzo! Maar als jullie het per se willen weten: ik ben ook nog drie dagen per week loodgieter. Dat is wel eens lastig. Soms wordt het me allemaal een beetje te veel. Ik weet nog van een keer toen ik ergens een wasbak moest installeren en ik per ongeluk een ei had achtergelaten in de afvoer. Had ik zowel de afvoer als een ei verstopt, hahahaha.

Ja, leuk Paashaas. Maar dat geloven we niet.

Nee, het is ook niet waar. Eigenlijk zit ik 363 dagen per jaar op m’n luie paashaasreet en zorgt Marijke de Vries ervoor dat er brood op de plank komt. Ze werkt in het dierenasiel. Daar hebben we elkaar ook ontmoet.

Wat doe je dan de hele dag, Paashaas?

Ik kijk een beetje tv en drink nesquick, daar staat ook een haas op. Verder doe ik niks. Ik beschilder de eieren die ik met Pasen verstop niet eens zelf. Dat doet Marijke de Vries als ze thuiskomt van haar werk. Ik blijf lekker op de bank liggen. Ik raak er  een beetje opgewonden van als Marijke de Vries eieren beschildert. Ohhhhhhhhh ja. Zelfs als ik er alleen al aan denk hoe ze eieren beschildert, hou ik het niet meer. Ohhhhhhhhh ja…….

De Paashaas was niet meer voor rede vatbaar na dit antwoord en sloeg de hand aan zichzelf. Na het een tijdje aangekeken te hebben, zijn we vertrokken. Hiermee kende het interview nogal een abrupt einde, maar u hebt nu wel een beter beeld van de kindervriend die ieder jaar de eieren verstopt.  

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Interview met De Paashaas”