Huisvrouwen

Soms zit het mee, soms zit het tegen, en soms sta je op een station vol huisvrouwen. Het laatste overkwam mij. En even later zat ik nog met ze in de trein ook.

Tot overmaat van ramp waren ze net bij de Huishoudbeurs geweest en hadden ze allemaal tassen vol met rommel bij zich. De twee die tegenover me zaten in de trein, leken me een moeder huisvrouw en een dochter huisvrouw – al was dochter huisvrouw eigenlijk nog te jong voor een huisvrouw en droeg ze een leren broek, niet bepaald een huisvrouwenbroek.

Moeder huisvrouw had een grote gele tas op haar schoot staan, waar ze vrijwel onmiddellijk na vertrek bij Station RAI rommel uit begon te halen. Terwijl in de vierzitter naast me een vrouw met een heel wonderlijk accent hinderlijk hard begon te praten, analyseerden moeder en dochter huisvrouw de rommel die uit de gele tas tevoorschijn kwam.

Ik keek toe en zag dat moeder huisvrouw vooral andere tassen uit de grote gele tas haalde, en ze vervolgens op het kleine tafeltje tussen ons in legde.

Ik keek nog eens goed: ja, het waren echt tassen. Moeder en dochter huisvrouw hadden de hele dag door de RAI gebanjerd om tassen te verzamelen. En coupons. Heel veel coupons. Zorgvuldig wogen moeder en dochter nu af welke van die coupons echt de moeite waard waren. Die van Zalando doorstond de couponkeuring met glans. De coupon van BakersAgainstCancer (ja, zo heten ze) om kankerpatiëntjes op een lekker dagje uit te trakteren, flikkerden ze resoluut in de vuilnisbak.

Toen gingen ze snoep vreten. Mij werd niets aangeboden. Er werd vandaag niemand getrakteerd.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Huisvrouwen op Station RAI:

 Moeder huisvrouw met tas keurt de coupon van BakersAgainstCancer: 

 

9 reacties op “Huisvrouwen”