De achterkant van een Vifit-pakje

De waanzinnige tekst achterop een pakje drinkyoghurt Vifit (dat ook een beetje klinkt als een dure maar niet rijdende trein van de NS – ‘kut, de Vifit naar Brussel is weer uitgevallen’) onder het kopje Voel je Vifit luidt als volgt:

Vifit is er voor mensen die alles uit het leven willen halen. Sta jij ondanks je drukke agenda altijd open voor nieuwe uitdagingen? En wil je volop genieten? Dan kun je wel een goed afweersysteem gebruiken. Vifit helpt je daarbij. Want één portie Vifit (200ml) bevat al genoeg vitaminen om je afweersysteem te ondersteunen. Bovendien is Vifit volgens onze fans erg lekker.’

Laat ik maar bij het begin beginnen: Vifit is er voor mensen die alles uit het leven willen halen. In deze zin wordt een beetje de suggestie gewekt van een causaal verband tussen het nuttigen van drinkyoghurt en ambitie. Dat vind ik op mijn beurt weer ambitieus geformuleerd. Vifit is er voor wie het uit het schap pakt, dat was een betere eerste zin geweest voor achterop het pakje.

Daarna stelt Vifit degene die het pakje uit het schap pakte twee vragen. 1) Sta je ondanks een drukke agenda altijd open voor nieuwe uitdagingen? en 2) Wil je volop genieten? Mijn antwoord op beide vragen luidt volmondig NEEEEEEEEEEEEEEEEE! Drukke agenda’s daar ben ik op de middelbare school mee opgehouden. Het leidt alleen maar af van de vele afspraken die erin staan. En volop genieten, dat kun je niet maken middenin een crisis.

O, dan kan ik volgens Vifit wel een goed afweersysteem gebruiken, en hun drinkyoghurt helpt daarbij. Daar zit je dan voor de zoveelste dag thuis op de bank, niet volop te genieten van je drinkyoghurt, ook al is hij lekker volgens de fans.

Maar goed, misschien moet ik ook wel geen retorische vragen achterop pakjes gaan beantwoorden. Gewoon opdrinken en wegflikkeren. En dan lekker nieuwe uitdagingen aangaan.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

53 reacties op “De achterkant van een Vifit-pakje”