Boer Zoekt Vrouw – Aad de duifzoener en ander ongemakkelijk gedoe

Een kwartier van ongemakkelijke ontbijtstilte, sentimenteel gedoe en Yoni, die het erf verliet zonder kleine Henkjes met rode laarzen, ging er in aflevering tien van Boer Zoekt Vrouw voorbij voordat er eindelijk een mooi veld met blommen in beeld kwam. Wie in Boer Zoekt Vrouw blommen ziet, weet dat die rooie kop van Aad nooit ver weg is.

En inderdaad, daar liep hij al in z’n blouse met korte mouwen over het terras te stiefelen. Hij liet een dienblad met koffie uit z’n handen flikkeren. Stukkie spanning. Maar wat was hij blij zijn Jeannet weer te zien. Hij praatte onverstaanbaarder dan ooit en raaskalde in gekkere clichés dan anders. Hij was ook aangenaam verrast dat ze er weer was, deelde hij mee aan de vrouw met wie hij een afspraak had om haar dochters en aanhang te ontmoeten.

Voor het zover was, ging Yvon eerst nog even buurten bij die saaie Martin. Hij was er ‘inwendig wel uit’  wie zijn vrouw zou moeten worden. Ik was ‘aangenaam verrast’ door die woorden. Boeren houden er soms maar een rare woordkeus op na. Met de vrouwenkeus zit het wel goed, want hij koos de gezellige Wilma. Swaen kan zich nu helemaal gaan toeleggen op  Martin-look-a-like-wedstrijden in het land. Ze gaat daar veel geld mee verdienen. We hoeven geen medelijden met haar te hebben. Dat is meer een gevoel dat past bij de dochters van Jeannet. Die kregen immers Aad op hun dak.

En jawel, al bij de kennismaking had ik te doen met de twee meisjes. Ze moesten drie zoenen uitwisselen met Aad. En Aad is een zogenaamde ‘duifzoener’, dus dat is geen pretje. Als een duif die op zoek naar patatresten over een plein waggelt, beweegt Aad zijn hoofd tijdens het zoenen. Verplaats je in de meisjes en je ziet drie keer een roodgrijs gevaar op je af komen met de snelheid van het licht. Brrrr.

Daarna moesten de meisjes onder het genot van een stukkie barbecuen – uiteraard met saté op de grill – naar Aad luisteren. ‘Zonder strijd geen overwinning’, sprak de man die vorige week nog in z’n broek scheet om Linda te vertellen dat ‘Cupido z’n werk gedaan hep’ en hij voor Jeannet koos. Wat later, op het strand, begon hij tegen Jeannet weer over die Cupido. En er waren ook nog prikkeltjes volgens Aad. Verder was het allemaal heel ongedwongen, zei hij terwijl hij Jeannet in een wurggreep hield tijdens een omhelzing.

Dan Bert. Die bestelde in Parijs gewoon deuks crep fres, wat eigenlijk gewoon pannenkoeken zijn, en ging daarna met zijn Henrieke een beetje naar de Eiffeltoren staan koekeloeren. Volgende week gaat hij rondjes draaien in een groot theekopje. Aan de eerste beelden te zien, ging dat er heel ongedwongen aan toe.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.

Bert in een theekopje:


Één reactie op “Boer Zoekt Vrouw – Aad de duifzoener en ander ongemakkelijk gedoe”