Boer Zoekt Vrouw – Zuiphomo’s, gezemel en maïzena

De negende aflevering van Boer Zoekt Vrouw was een relatief Bertloze aflevering. Eigenlijk zagen we hem alleen boven een bord hangen, rustig kauwend op zijn voer. Z’n vader zei: ‘Bert is voor een grote koe niet bang, maar voor een meisje wel.’ Door die woorden van zijn vader, zijn grote ogen en het gekauw drong het opeens door: Bert ís een koe. Een koe gevangen in het lichaam van een man. Zoals Aad een stokje bedorven satévlees in het lichaam van de duivel is.

Voor ik verderga over Aad eerst nog even die andere knuppels behandelen. Martin zemelde weer urenlang over gevoelens en andere onzin met zijn vrouwen. Zelfs de kinderen werden er op de achterbank van de auto bij betrokken. Man, man, man Martin, je zet ons mannen te kijk! Zorg er nou gewoon voor dat die Wilma worst en bier voor je koopt; dan kun je lekker voetbal gaan kijken met je maat Swaen.

Yoni zou zich zo schikken in de rol die ik voor Wilma zie weggelegd. Als er over een paar jaar maar kleine Henkjes met rode laarsjes niet onder de trekker komen. Of Henkjes, dat maakt eigenlijk ook niet uit. Het is nu toevallig Henk, maar een andere boerenlul op klompen mag ook voor het nageslacht zorgen. Misschien iemand die geen schuurfeesten met tl-verlichting en tuinstoelen geeft.

Nee, een feestje kun je beter aan die gezellige homo’s overlaten. Liters wijn vloeiden er voor Willem zijn homo uitzocht. Na een maaltijd met moeder, de rest van de familie en een paar geroosterde courgettes werd het uiteindelijk Klaas. Jammer dat ze niet gewoon gezellig met z’n drieën doorgaan. De hele dag elkaar een beetje aaien en zuipen, niets mis mee.

Voor Aad was doorgaan met z’n drieën ook wel een optie, maar van Jeannet moest hij een stukkie gaan vertellen over de gevoelsbelevenis die op een plekkie in hun harten was gaan groeien. Aad wilde dat gedoseerd doen en eerst zijn hart even laten luchten – ofzoiets. Maar Jeannet pikte dat niet. Ze saboteerde het maïzenapapje door het witte poeder juist niet goed te doseren. Aad ging overstag, want zijn maïzenapapje is heilig. Saté en maïzena, het zijn de pijlers onder zijn bestaan.

Een stukkie ontroerende tv later was Linda dus vertokken. Ze had uit het onverstaanbare gemurmel van Aad opgemaakt dat ‘Cupido z’n werk had gedaan’. Aad raaskalde nog dat hij nu echt ging leven, omdat Jeannet de oplossing was. Nee Aad, een maïzenapapje, dat is een oplossing. Van melk en maïzena. Jeannet is gek, want ze begrijpt jou. ‘Dat heb je mooi gezegd’, sprak ze ontroerd.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.

2 reacties op “Boer Zoekt Vrouw – Zuiphomo’s, gezemel en maïzena”