Brieven aan BN’ers – Beste Barbie,…

Waarschijnlijk heb je het niet meegekregen – je kunt nu eenmaal niet alles meekrijgen – maar Claudia de Breij en Kees van der Staaij hebben een beetje ruzie. Ik zal eerst even uitleggen wie Claudia de Breij en Kees van der Staaij zijn. Ik zie je nu alweer met een groot vraagteken, dat is zo’n gekke kronkel met een puntje eronder, boven je hoofd zitten. Dat moeten we niet hebben, Barbie.

Claudia de Breij is een cabaretière. Dat is iemand die grapjes maakt. Ze gelooft niet in God, en daarom is ze lesbisch en heeft ze een kind met een vrouw. Kees van der Staaij is politicus. Dat is iemand die heel veel praat over dingen. Hij gelooft heel erg in God, en daarom vindt hij lesbische vrouwen stom en vindt hij al helemaal niet dat ze samen moeder van een kind kunnen zijn. Hij vindt wel dat jij moeder van een kind kan zijn – al mag je dat dan weer niet op tv laten zien van hem.

Nou, die Claudia de Breij heeft dus via Twitter, dat is een website waarop je in 140 tekens aan iedereen kunt vertellen wat je die avond gaat eten, laten weten dat ze vindt dat Kees van der Staaij vies en vuil is, en dat hij wat haar betreft kan branden in de hel. Over dat branden in de hel ontstond nogal wat ophef. Een mediarelletje was geboren.

Ik hoop dat je het allemaal nog begrijpt. Het is best ingewikkeld. Als je het niet meer begrijpt, doe dan even je best, want het is wel heel belangrijk dat je het begrijpt. Bij dat branden in de hel, kom jij namelijk in het spel, Barbie. Het is niet mogelijk er zo uit te zien als jij zonder op dagelijkse basis een paar uur in de hel te branden. Jij weet dus als geen ander hoe het is om te branden in de hel. Jij bent de enige mens op aarde die er een goed oordeel over kan vellen.

Hoe is het Barbie, om te branden in de hel? De mensen zijn daar nu, meer dan ooit, benieuwd naar. En kom er niet mee aan dat jouw uiterlijk het gevolg is van een levenslang abonnement op de  zonnestudio in combinatie met een hoeveelheid make-up waar clown Bassie nog een puntje aan kan zuigen. Nee, jij hebt gebrand in de hel.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

37 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Barbie,…”