Tel Sell – Pajama Jeans

Dé modesensatie van Amerika, zo noemt Tel Sell de Pajama Jeans. Ik kan daar een heel eind in meegaan, want het is een fantastische broek. Een broek die je het liefst 24 uur per dag draagt. En dat kan, want de Pajama Jeans is eigenlijk niets anders dan een pyjamabroek die is vermomd als spijkerbroek.

Zo ver willen ze bij Tel Sell niet gaan – ze spreken liever van een comfortabele broek met een jeans look – maar dat is bescheidenheid. Valse bescheidenheid in mijn ogen. Ik draag mijn Pajama Jeans nu al vier dagen achter elkaar aan één stuk door, en ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Dat ik ‘m aan één stuk door draag, is trouwens niet helemaal waar. Soms trek ik mijn Pajama Jeans even uit, en trek ‘m dan na een paar minuten Pajama Jeans-loos te zijn geweest weer aan. Gewoon omdat het zo makkelijk gaat. De Pajama Jeans maakt aankleden tot een feestje. Vroeger lag ik, net als de dames in het reclamefilmpje voor de Pajama Jeans, altijd te worstelen om mijn spijkerbroek aan te krijgen. Ik maakte bewegingen waarmee ik elke judowedstrijd op Ippon gewonnen had. Nu is het gewoon ‘floep’, broek aan.

Het gaat zo makkelijk omdat de Pajama Jeans van uniek materiaal gemaakt is: een combinatie van katoen, denim en spandex. Eigenlijk glijdt-ie al uit zichzelf om je benen wanneer je ‘m uit de verpakking haalt. De broek is ook nog eens gevoerd met dormisoft. Een stof die net zo zacht aanvoelt als een babydekentje. Pure benenverwennerij.

En je hoeft ook niet te klooien met een rits, want die is er niet. Er is wel een ‘drievoudig, doorgestikte nepritssluiting’. En de broek ‘heeft de look van een design denim, met een drievoudig, doorgestikte nep ritssluiting voor, sierstiksels op de zakken aan de voor- en achterkant, koperen rivetten en een glad, maar ook liftend ontwerp.’ Het is dus ook nog eens een hele mooie broek. Onbegrijpelijk mooi, zou ik bijna willen schrijven, want wat ‘een liftend ontwerp’ is, weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar dat mag de broekpret zeker niet drukken.

De Pajama Jeans is er in een Blue Bootcut- en Black Skinny-uitvoering. Dat skinny kunt u waarschijnlijk met een korreltje zout nemen, want het lijkt me typisch een broek die – naast door mij – door dikke wijven wordt gedragen. Dat deze veredelde joggingbroek verkrijgbaar is in een XXXL-maat bevestigt dat vermoeden. Maar ja, ook dikke wijven moeten broeken aan. Zo is het nu eenmaal.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Filmpje: 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=CMP1IbZBFPU&feature=plcp

23 reacties op “Tel Sell – Pajama Jeans”