Boer Zoekt Vrouw – Wéér Aad, Bert en saté

In het journaal voorafgaand aan de zevende aflevering van Boer Zoekt Vrouw sprong parachutist Felix Baumgartner van 39 kilometer hoogte uit een ballonnetje. Zijn hoofd ontplofte niet. Dat behoorde vooraf wel tot de mogelijkheden, gezien de enorme druk die op de hersenen komt te staan bij een sprong van die hoogte. Maar alles bleef dus heel.

Daarom had ik gehoopt dat er dan misschien bij Boer Zoekt Vrouw een hoofd van één van die boeren uit elkaar zou knallen. Dan gebeurt er eens wat. En helemaal onlogisch zou het ook niet zijn, want de druk bij zo’n Martin om de juiste vrouw te kiezen moet toch ook best hoog zijn.

Maar helaas, ook hier bleven alle hoofden heel. Het was weer net zo saai en gezapig als de vorige weken. Echt, ik had graag eens geschreven over Henk die tijdens het eten opeens de horlepiep begint te dansen en een kom gloeiend hete jus over die vervelende Yoni heen giet. Het zit er gewoon niet in. Het is allemaal veel te gezellig. Niets aan de hand. Dus gaat het nu gewoon weer over Aad en Bert. En saté.

Het hoofd van Aad, hoe rood het ook is, en hoeveel onzin er ook uit komt zetten, hoeft van mij niet te ontploffen. Op het erf van Aad gebeurt immers genoeg. Volgende week gaat hij tongen in een kas. Nu was er na het vertrek van heks Ina eerst ‘rust gekomme’ volgens Aad, waarna hij z’n tanden maar weer eens in een boterham met een stokje satévlees erop zette.

Juist op dat moment brak de pleuris uit bij het medium waarmee ik en m’n vrienden over Aad, Bert en de saté communiceren: een whatsappstoring. Waarschijnlijk zat er satésaus in de servers bij Whatsapp. Toen het weer was opgelost oreerde Aad over de verjaardag van Linda. Ze gingen het neutraal houden. Een aardbeientaart dus in plaats van een lekkere satétaart. Aad vond overigens dat hij een te groot stuk van die taart kreeg, maar maakte daar verder geen punt van (Aad maakt woordgrapjes zonder dat hij het doorheeft).

Voor Bert geen aardbeientaart, maar toch hielden ze het op het erf van Henrieke ook lekker neutraal. Dat is een eufemisme voor alle pijnlijke stiltes die de kijkers deze aflevering weer voor de kiezen kregen. Die Felix Baumgartner mag met z’n sprong dan door geluidsbarrière zijn gebroken; Bert zwijgt sneller dan het geluid. En daarna neemt hij een slokje sinas. Of hij kwakt met veel gratie een klodder satésaus op z’n bord.

Helaas lijkt Henrieke nog niet echt te vallen voor zoveel gratie. Ze voelt nog niks. Nou ja! Ga maar snel wat voelen stomme trien, want Bert weet ook nog wat bleekselderij is. Praten is zilver, zwijgen is goud, en Bert is bleekselderij. Heerlijk met satésaus trouwens, bleekselderij.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.

Één reactie op “Boer Zoekt Vrouw – Wéér Aad, Bert en saté”