Boer Zoekt Vrouw – Superbert en de wraaksaté van Aad

Het duurde zondag even voor de twee boegbeelden van deze Boer Zoekt Vrouw-serie, Aad en Bert, in beeld verschenen. Maar het wachten loonde. En, toegegeven, de beelden van José die doodsbang een tractor bestuurde, waren ook niet mis. Toch draait het allemaal om Aad en Bert. Tegen die twee kunnen zelfs de twee hobbelende vrouwen in de aanhangwagen achter de door José bestuurde tractor niet op.

Aad kwam voor het eerst in beeld toen hij bloemen stond te snijden. Hij deed voor hoe je een elastiekje om een bosje bloemen bindt. Als Aad dat doet, dan is dat het achtste wereldwonder. En zo keek hij er ook weer bij. Hij wist op dat moment nog niet wat hem allemaal te wachten stond. Het leven was nog simpel. Blommen. Elastiekje. Floepfloep. Een boeketje. En dan trots kijken.

Bert kwam voor het eerst in beeld toen hij met zijn arm in een koe verdween. Even later zat hij zwijgend aan een tafel een bolletje te eten. Toen het bolletje op was, verdween hij onder de tafel om naar meer eten te zoeken. Hij mompelde ook nog iets over een nageboorte. Henrieke omschreef de situatie als ‘gezellig’. Bert vond dat ‘de klik nog moest groeien.’

Van de Bert die zwijgend een bolletje eet, kan ik al geen genoeg krijgen, maar er is ook nog Superbert. Dan verruilt hij zijn dagelijkse kloffie – afgeknipte spijkerbroek – voor een heel geil donkergroen rubberen pak en tovert hij alsof het niets is zwartwitte kalveren uit bruinwitte koeien. Als het werk gedaan is, verandert hij weer in de normale Bert: ‘Ik kan beter een koe verlossen dan een gesprek voeren met een vrouw. Een koe praat ook niet terug.’

Aad had het liefst dat zijn vrouwen ook niet terugpraatten. Sowieso lult hij al het liefst zelf alle tegeltjeswijsheden van de muur, maar na zondag heeft het ook nog een andere reden. Ina veranderde op het moment dat Aad haar naar huis stuurde namelijk van een gewoon gek wijf dat wel saté lust, maar geen satésaus, in een hysterisch schreeuwend gek wijf dat wel saté lust, maar geen satésaus.

Aad maakte een grote fout; ze botsten helemaal niet, foeterde Ina terwijl ze op dat moment toch behoorlijk aan het botsen waren. Woedend verliet ze het erf. Als ik Aad was, zou ik de komende weken maar even een bodyguard inhuren. Ik ken er nog wel eentje die ook heel goed kalveren uit koeien kan halen. In plaats van Bert te bellen, reed Aad een kliko naar binnen.

Na deze ontluisterende en tenenkrommende scènes op het erf van Aad kregen we gelukkig ook nog even vier gezellige picknickhomo’s te zien die elkaar met zonnebrand insmeerden. En we zagen hoe Aad zijn boterham belegde met een stokje satévlees. Met de saus erbij. Het was wraaksaté.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.