Sorry Sywert, sorry Nederland

Omdat ik onlangs per ongeluk een vrouw verkrachtte en niet wilde dat ze zwanger zou worden, vulde ik vorige week in een vlaag van verstandsverbijstering op de zogenaamde stembreker van mannetje Sywert in dat mijn favoriete coalitie voor honderd procent uit de SGP zou moeten bestaan. Hij zou mij dan op de dag van de verkiezingen sms’en op welke partij ik het beste kon stemmen om die wens uit te laten komen.

Niet geheel verrassend ontving ik gisterochtend een sms’je van Sywert waar instond dat ik op de SGP moest stemmen:

Maar omdat mijn grootste angst voor een zwangerschap bij de verkrachte dame gisteren al wel weer een beetje weg was, besloot ik toch nog eens te kijken wat die SGP nog meer allemaal vindt. Ik surfte naar hun website en las daar het partijprogramma. Dat was wel even schrikken. Die SGP blijkt er allerlei verwerpelijke standpunten op na te houden. Een bloemlezing:

‘Het is natuurlijk het mooiste als kinderen bij hun eigen ouders opgroeien.’

‘Kinderen zijn vaak een bron van vreugde voor hun ouders.’

‘Mensen in nood moeten de hulp krijgen die zij op dat moment nodig hebben.’

‘Veel mensen hebben voor een langere periode zorg nodig.’

‘Alcoholmisbruik leidt in de praktijk niet alleen tot levensgevaarlijke verkeersituaties, maar ook tot ongelukken met dodelijke afloop.’

‘Ons land is klein en dichtbevolkt.’

‘De SGP is voorstander van een open en fundamenteel debat in de politieke arena.’

‘Het spreekt voor zich dat kinderporno een misdaad is, die streng bestraft dient te worden.’

Toen ik dat allemaal gelezen had, kon ik het natuurlijk niet meer over mijn hart verkrijgen om op de SGP te stemmen, en heb ik een andere partij uitgezocht. Ik dacht eventjes helemaal niet meer aan Sywert en z’n stembreker. Pas nadat ik het stembiljet in de verkiezingskliko had gedeponeerd, besefte ik wat ik gedaan had. Ik had dit land onbestuurbaar gemaakt met mijn stem. Als ik gewoon naar Sywert had geluisterd, dan had ik samen met de 42.359 andere stembrekertjes dit land kunnen veranderen met mijn stem op de SGP. Sorry Sywert. Sorry Nederland. Alles wat de komende tijd verkeerd gaat, is mijn schuld.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!

6 reacties op “Sorry Sywert, sorry Nederland”