Het kapsel van Pierre van Hooijdonk

Het had ook een voordeel: ik was zozeer afgeleid dat ik afgelopen zondag de gehele uitzending van Studio Voetbal Jack van Gelder niet één keer ‘ik heb zoiets van..’ hoorde zeggen – terwijl ik zeker weet dat hij het gezegd heeft. Maar mijn God, het kapsel van Pierre van Hooijdonk. Het was enorm en alom aanwezig.

U moet weten, ik houd het kapsel van Pierre van Hooijdonk al een tijdje in de gaten. Sinds van Hooijdonk gestopt is met voetballen, lijkt het een eigen leven te leiden. Alsof het, als een soort spelersvrouw die het wat te hoog in de bol is gestegen, zegt: jarenlang heb ik me opgeofferd voor jouw voetbalgedoe, nu is het tijd voor mij! Afgelopen zondag lukte dat prima. Het kapsel kon gedurende een uur helemaal z’n gang gaan op het hoofd van Pierre. En dat op de nationale televisie, met een kleine miljoen kijkers.

Het is verleidelijk het kapsel van Pierre van Hooijdonk te vergelijken met het schaamhaar van een harige Griek, maar ik ben bang dat ik daarmee een hoop harige Grieken tekort doe. Zo erg is het. Ik kon aan niets anders denken tijdens de uitzending. Bij alles wat gezegd werd, doemde die grote bos met pluizige, schots en scheve krulletjes op. Ook als hij niet in beeld was.

Zo had Jack het over spelers die in een zogenaamde selectiemolen zaten. Terwijl de glimmende, bruine schedel van Jack vol in beeld was, zag ik alleen maar het haar van Pierre voor me. Het draaide rond. In een molen. Toen het eruit kwam, was het kapsel waarmee Pierre naast Jack zat een feit.

Even later vertelde de eveneens kale Jan van Halst over Stadion De Kuip. Volgens hem was het publiek daar tijdens wedstrijden altijd ‘een kolkende massa’. Weer moest ik gelijk aan Pierre denken. Een kolkende massa, dat was de beste beschrijving voor zijn kapsel. Ja, Pierre van Hooijdonk heeft een kolkende massa op zijn hoofd. Hij kan er zelf niks aan doen. Het is ‘m overkomen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!

23 reacties op “Het kapsel van Pierre van Hooijdonk”