Campagne – De Anti Europa Partij

Tot aan de verkiezingen op 12 september enkele stukjes over de periode voor de verkiezingen, waarin kiezers als kleine kinderen behandeld worden, en politici zich gedragen als kleine kinderen door allemaal dingen te doen die ze normaal niet zouden doen, zoals de polonaise lopen bij een uitgerangeerde presentatrice van Omroep Max. De campagnetijd dus.

Misschien zit u nog steeds met uw hoofd bij verkrachtingen, abortussen en wat al dies meer zij, maar ik ben al weer veel verder in deze campagne. Ik heb een reclamespotje van de Anti Europa Partij tot me genomen. Die doen ook mee aan de verkiezingen.

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden zijn ze tegen Europa. Waarschijnlijk niet tegen het continent an sich, maar in ieder geval wel tegen de verregaande samenwerking tussen landen op dat continent, en dan in het bijzonder de gezamenlijke munt, die de meeste mensen beter kennen onder de naam ‘Uuro’. Dat blijkt ook wel uit het reclamespotje.

Het spotje bestaat uit een oranje achtergrond waarop de tekst van een dialoog voorbij komt, die onder de tonen van een heerlijk voortkabbelend strijkkwartetje ook wordt uitgesproken door een zekere Henk en Ingrid. Ingrid noemt allemaal dingen op die omhoog of omlaag gaan (benzineprijs, BTW, eigen risico, etc.), en Henk zegt dan: ‘de Euro!’. Henk is een Tukker, dat maakt het extra leuk.

Nadat we erachter zijn gekomen dat Ans – dat is schijnbaar de dochter van Henk en Ingrid – stopt met studeren omdat ze door de invoering van de Euro geen studiefinanciering meer krijgt, en onze hypotheken worden afgeschaft vanwege het Eurotekort (?), komt het einde van de dialoog langzaam in zicht.

Ingrid: ‘We kunnen ze toch wegstemmen?’ Henk: ‘Wie?’ Ingrid: ‘Nou, die lui van de Europartijen!’ Henk: ‘Welke?’ Ingrid: ‘CDA, VVD, PvdA, GroenLinks en D66!’ Henk: ‘Waarom zij?’ Ingrid: ‘Zij hebben ons die Euro aangesmeerd!’ Henk: ‘Verhipt, je hebt gelijk!’ Verhipt, een treffender einde had deze dialoog niet kunnen krijgen.

Daarna vertelt de leider van de partij, gezeten aan een tafeltje voor een witte muur in het buurthuis van Bovenkarspel (of een ander kutdorp), en begeleid door een licht opzwepend trancedeuntje, dat de euro stom is en we toch echt op zijn partij moeten stemmen.

Op 10 september gaat dit heerschap in Amsterdam in debat met onder andere Johan Vlemmix, ’s Neerlands dorpsidioot en lijsttrekker van de Partij van de Toekomst. Na dat debat is het vermoedelijk voorgoed onmogelijk tegen abortus te zijn. We hadden het in vroegtijdig stadium kunnen voorkomen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!

Het filmpje:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Go8dix3aodM

46 reacties op “Campagne – De Anti Europa Partij”