Brieven aan BN’ers – Beste Frits Wester,…

Afgelopen zondag keek ik naar het premierdebat. Ik ben daar niet veel wijzer van geworden. Dat kwam een beetje door jou, Frits. Je stelde de hele tijd maar vragen over de ecnmie, een woord dat door jou en de lijsttrekkers wel erg economisch wordt uitgesproken. Ging het niet over de ecnmie, dan stelde je wel vragen over de zorg. Hoe, gek kaal knuffeldier, moet ik in vredesnaam op basis daarvan mijn stem bepalen? Zo kom ik toch helemaal niets van de mens achter de lijsttrekker te weten!

Slechts aan het einde gooide je er een paar persoonlijke dilemma’s doorheen, waarmee we een kijkje onder de hersenpan van de lijsttrekkers kregen. Op zich een leuk idee. Alleen heel slecht uitgevoerd. Het waren stomme dilemma’s. Waarom vroeg je de heren lijsttrekkers niet een keuze te maken tussen abrikozenjam en aardbeienjam? Jam is belangrijk, Frits.

En dan nog wat; het viel me op dat de lijsttrekkers bij die dilemma’s helemaal geen dildo op hun hoofd hadden. Is er dan echt niemand op jullie redactie die dat in de voorbereiding op het debat heeft geopperd? Het ligt zo voor de hand.

Het is ook jullie plicht dildo’s op de kruin van politici te zetten, vind ik. Je kunt in een moderne democratie toch niet van kiezers verwachten dat ze een verstandige keuze maken als het journalistengilde de heren politici niet eens een dildo op het hoofd aanmeet?!

Toegegeven, Frits, de lijsttrekkers zelf werkten ook niet echt mee. Jij wilde zondag een heel belangrijk taalspelletje spelen met dhr. Roemer, maar die weigert dan doodleuk. En het is ook niet zo dat ik alleen jou erop aankijk. Jij staat symbool voor alle politieke verslaggevers. Bij de NOS is het bijvoorbeeld niet veel beter. Daar begonnen ze bij het eerste debat nog heel goed met vakantiefoto’s van de lijsttrekkers – de roze geruite korte broek van Alexander Pechtold maakte een verpletterende indruk op mij -, maar al gauw ging het weer gewoon over Europa.

Knevel en van den Brink maakten gisteravond veel te weinig gebruik van het tweede scherm.

Donderdag krijg jij een herkansing tijdens het Carrédebat. Als je nog hulp nodig hebt, dan hoor ik het wel, Frits. Een kleine tip alvast: in Carré worden soms ook circussen gehouden. Iedere lijsttrekker een hoepel en dan acht leeuwen loslaten dus. En natuurlijk ook gewoon iets met een bel of een rode knop.

Met vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!