Onnozele brieven aan bedrijven – Calgon

Het mooie aan kapitalisme is dat de klant koning is en dus op iedere vraag een antwoord krijgt van een bedrijf. Of dit echt zo is, testen wij op dit zeer invloedrijke weblog door onnozele brieven aan bedrijven te sturen. Deze keer naar Calgon. 

Beste mensen bij Calgon,

Eigenlijk ken ik uw merk alleen van de tv-reclame. Uw liedje ‘Wasmachines leven langer met Calgon!’ blijft nogal hangen. Ik zing het iedere dag, bijvoorbeeld als ik onder de douche sta. Nou ja, tegenwoordig sta ik niet meer. Ik ben 83, heb last van botontkalking, en gebruik dus een stoel bij het douchen. Daar heeft mijn vraag aan jullie ook betrekking op.

Naar ik heb begrepen uit de reclame doet jullie product namelijk iets met kalk in wasmachines. Maar wat zo’n grote wasmachine helpt, dat moet toch iets met een mensenlijf doen. Daarom: leven mensen ook langer met Calgon? Kortom, heb ik er baat bij om iedere dag een tablet Calgon te slikken?

Graag hoor ik zo spoedig mogelijk iets van u, het liefst een positief bericht. Ik heb al een verpakking Calgon in de voorraadkast liggen, dus kan meteen met een kuur beginnen bij een positief antwoord!

Vriendelijke groeten,

André van den Ende

De reactie van Calgon, waaruit blijkt dat de mensen bij Calgon NIET zo goed zijn in Nederlands. 

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “Onnozele brieven aan bedrijven – Calgon”