Brieven aan BN’ers – Beste Louis van Gaal,…

Ik hoop dat je niet wakker bent geworden van het geklepper van de brievenbus toen de postbode deze brief bij je bezorgde, Louis. Misschien kun je me voor toekomstige brieven even je slaaptijden toesturen, dan kan ik de postbode instrueren daar rekening mee te houden. Een bondscoach, en zeker jij, mag niet gestoord worden in zijn slaap.

Een man als jij, die, wanneer hij wakker is, de hele tijd nadenkt over visies, totaalmensen, slaapwelzijn en wat al niet meer, heeft bovendien zijn rust hard nodig. Ik zou er graag eens bij zijn als jij nadenkt trouwens. Dat Truus een glas Rioja en wat nootjes op tafel zet en jij in een stoel een visie uit gaat zitten denken.

Het maakt mij dan eigenlijk niet uit waarover, Louis. Waarschijnlijk kun jij over alles wel een visie uitdenken. Over badkuipen ofzo, met de totaalbadeend. Ja, ik wil er gewoon een keertje bij zijn als jij nadenkt over een visie. Kijken naar de grote Louis die nadenkt, ik kan me niets voorstellen wat waardevoller zou kunnen zijn. Al is het je visie op ochtendurine.

Tuurlijk, ik heb wel een voorkeur, Louis. Ik zou jou het liefst een keer je visie over poëzie zien denken. Jij hebt namelijk veel verstand van poëzie. Jouw poëzie is onovertroffen. Cirkels worden in jouw gedichten rond alsof het niets is. De intonatie waarmee je voordraagt is van een zeldzame klasse. Louis, jij bent niet alleen de beste dichter van Nederland; jij bent ook de beste dichter van Duitsland! En de beste dichter van Spanje, waar toch een niet misselijke dichter als Sinterklaas resideert.

Daarom viel het een beetje tegen toen jij op je eerste persconferentie als bondscoach geen gedicht voorlas, Louis. Ik had me er enorm op verheugd. Zat met wijn en toastjes op de bank. Om het leed een beetje te verzachten heb ik toen zelf maar een gedichtje geschreven dat je misschien voor zou kunnen lezen op je volgende persconferentie. Lees het maar. Uiteraard mag je er aanpassingen in maken. Ik verwacht eigenlijk niet anders.

Nou, ik hoor wel wat je ervan vindt en of ik een keertje mag komen kijken als jij aan het nadenken bent.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

PS. Louis, volgende keer wel gewoon Van Persie opstellen hè, maakt niet uit waar op het veld.

Eerder gedicht van Louis:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=eu7kmI7WW8I

15 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Louis van Gaal,…”