Wereldrecordfrisbee

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven, zegt men altijd. Ik ben er niet meer zo zeker van. Dat heeft niets te maken met zoiets triviaals als een langstudeerdersboete, maar des te meer met een frisbee.

Vandaag vindt er namelijk in het kader van de Groningse introductieweek voor eerstejaarsstudenten, de zogenaamde KEI-week, een wereldrecordpoging frisbee-in-de-lucht-gooien plaats. Niet eens van persoon naar persoon dus, maar gewoon in de lucht. Drie meter hoog, anders telt het niet. Het huidige record, 853 frisbees en vermoedelijk gevestigd tijdens een braderie in een klein stadje ergens in Midden-Frankrijk, moet eraan en daarom heeft het bestuur van de KEI-week liefst 1500 frisbees besteld.

Het beeld van 1500 toekomstige artsen en advocaten die een frisbee in de lucht gooien, ik heb er moeite mee. En ik kan me voorstellen dat het voor de eerstejaars ook geen pretje is. Dat je straks weer voor het eerst weer bij je ouders thuis komt met een volle tas wasgoed en zich dan de volgende dialoog ontrolt: ‘Pap, ik ben wereldrecordhouder.’ Pap: ‘Zo jongen, heb je dertig bier in een uur gedronken?’ ‘Nee, ik heb met 1499 anderen geprobeerd een frisbee drie meter de lucht in te gooien. Sommigen konden dat niet, dus het record staat nu op1278.’

Als bewijs laat de jongen zijn wereldrecordfrisbee zien. Die mocht hij van de organisatie meenemen. Als aandenken aan de week die de mooiste tijd van z’n leven moest inluiden. Hoeveel liter bier de wereldrecordhouder frisbee gooien ook zal drinken in die tijd, en hoe ‘supermooi’ het ook allemaal zal zijn, de frisbee zal altijd als een molensteen om zijn nek hangen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Wereldrecordfrisbee”