Eieren in m’n timeline

‘Een ei hoort erbij’, in het echte leven een waarheid als een koe, maar wat mij betreft gaat-ie voor Twitter niet op. Op het microblog Twitter is het ei er voor de luiwammesen. Voor de mensen die wel een twitteraccount hebben, maar de daarmee gepaard gaande verantwoordelijkheid voor een leuk fotootje bij de tweets negeren. Twitter lost het voor ze op door hun tweets te vergezellen van een plaatje van een ei.

Het grootste slachtoffer van die nare samenloop van omstandigheden ben ik, de timeline-estheticus. Een timeline met eieren erin op mijn beeldscherm voelt voor mij als een knalroze wollen trui met felgroene kerstboompjes erop geborduurd. Het doet pijn aan de ogen. Allemaal leuke berichtjes met nog leukere foto’s erbij, en dan drinkt er opeens zo’n ei een kopje koffie. Ik kan daar heel slecht tegen.

Het is ook zo onnodig. De ei-twitteraars hoeven alleen maar even het linkje ‘profile’ aan te klikken op www.twitter.com, een foto te uploaden – desnoods eentje van Ron Brandsteder of een ananas – en op ok te drukken. Het is eigenlijk, tja, een eitje.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.