Onnozele brieven aan bedrijven – de ANWB

Het mooie aan kapitalisme is dat de klant koning is en dus op iedere vraag een antwoord krijgt van een bedrijf. Of dit echt zo is, testen wij op dit zeer invloedrijke weblog door onnozele brieven aan bedrijven te sturen. Deze keer een brief over een opvouwbare strandstoel van de ANWB.

Beste mensen bij de ANWB,

Ik ben net terug van mijn vakantie in Zuid-Frankrijk. Samen met mijn vrouw Hendrikje vertoefde ik drie weken op een camping aan de Middellandse Zee. We hebben erg genoten, maar ondervonden wel wat hinder van een probleempje. Of eigenlijk had mijn vrouw een probleempje, en maakte zij mij daar iedere dag weer onderdeel van.

U moet weten, voor de vakantie had ik via internet een opvouwbare strandstoel bij jullie besteld. Jullie omschrijven de strandstoel als volgt: ‘Een heerlijke stoel voor een relaxed dagje aan het strand, met comfortabele armsteunen. De stevige poten voorkomen wegzakken in het zand.’ Nou, dat van die comfortabele armsteunen klopte wel. En de poten zakten ook niet weg in het zand. Maar de relaxte dagjes aan het strand kenden altijd weer een anti-climax.

Wanneer we zo rond een uurtje of vijf terug wilden gaan naar de caravan voltrok zich iedere dag weer dezelfde ramp: Hendrikje kreeg de stoel niet opgevouwen. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar bokste, maar de stoel paste nimmer in de bijgeleverde draagtas. Hysterisch schreeuwde ze dan dat ik het moest doen. Iedere dag weer. Gek werd ik ervan!

Daarom het verzoek aan u om speciaal voor al die stomme vrouwen, en mijn Hendrikje in het bijzonder, een handleiding voor het opvouwen van de stoel te schrijven die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Of het opvouwen van de stoel moet nog eenvoudiger worden, zodat zelfs Hendrikje en alle andere vrouwen in Nederland het kunnen.

Ik hoop snel wat van u te horen, en als u besluit een nieuwe handleiding voor het opvouwen van de strandstoel te schrijven, dan ontvang ik die graag. Deze hel nooit meer!

Met vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Het zou zomaar eens kunnen dat er binnenkort een handleiding speciaal voor vrouwen bij de ANWB-stoel zit…

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.