Half 8 live

Ik hoorde niet bij de 132.000 mensen die maandagavond live naar de eerste aflevering van Half 8 live keek. Maar nadat er kwalificaties als ‘het slechtste programma ooit’ voorbij kwamen, kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en surfte ik naar de website van Uitzending Gemist live, alwaar ik het luchtige nieuwsprogramma van WNL alsnog bekeek.

Het was inderdaad een slecht programma. Maar ook een saai programma. Zo saai dat ik het niet voor elkaar kreeg de gehele 51 minuten en 32 seconden naar mijn beeldscherm te blijven kijken. Ik scrollde door de uitzending, waardoor Half 8 live voor mij ongeveer achtenhalve minuut duurde. Ruimschoots voldoende om er een deskundig oordeel over te vellen.

Allereerst het decor: Half 8 live heeft een stom decor. Het is veel te groot. Gast Geert Wilders en presentatrice Merel Westrik zaten minstens de lengte van een middelgrote minaret bij elkaar vandaan. Het werd daardoor een nogal statisch geheel. Frits Barend en Henk van Dorp losten dat altijd op door een bak nootjes op tafel te zetten, maar daarvan was bij WNL ook al geen sprake. Op de gek vormgegeven desk waar het duo aan zat, stonden slechts een glaasje cola voor Merel en een glaasje water voor Geert. Tussen de glaasjes een minaretlengte niets.

Dan de verslaggevers van het programma: die zijn ook stom. Zo was er een blonde knul met Amsterdamse tongval die, samen met een geile cameraman naar het strand was getorgen. De geile cameraman bracht vrouwtjes met grote borsten in beeld en de blonde knul stelde vragen aan strandgangers. Hij vroeg aan een man wiens vrouw in een bikini lag te zonnen, wie thuis de broek aan heeft. De vrouw, zei de man. De vooraf bedachte repliek van de blonde knul luidde: ‘maar hier heeft ze niet zo veel aan’, waarna de geile cameraman inzoomde op de vrouw in bikini.

Later in het programma dook er nog een vrouwelijke verslaggever op, met Twentse tongval. Zij was in Twente op bezoek bij een vriendinnengroep die één specifieke vriendin in het zonnetje wilde zetten omdat ze een bikkel was. De vrouwelijke verslaggever met Twentse tongval deed haar daarom een rode fiets cadeau. Ze sloot het item af door de vriendinnengroep te verplichten tot een ‘groepshug’. Plichtmatig geknuffel volgde.

Nee, het was echt niet best. Beter zendt WNL vanaf morgen het programma Half knip bruin live uit. 51 minuten en 32 seconden een brood in beeld.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Half 8 live”