Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten..

Nieuwe ijstijd begint relatief warm

De nieuwe ijstijd, die afgelopen maandag zijn intrede deed in Nederland, is relatief warm begonnen. Met temperaturen van 17 tot 21 graden bleef de verwachte vrieskou vooralsnog uit. Toch wil meteoroloog Jaap Stobbe nog niet spreken van een mislukte ijstijd. Sterker nog, hij raadt iedereen aan een baard te laten staan in verband met de nieuwe ijstijd. ‘Zo eentje als die van hitzanger Arie Ribbens, dat is lekker warm. Bovendien, het staat ook erg mooi’, aldus Stobbe.

‘Bradley Wiggins weigerde remise-aanbod van Cadel Evans’

De Canadese onderzoeksjournalist Jaap Stobbe heeft ontdekt dat gele truidrager Bradley Wiggins in de zesde etappe van de Tour de France een remise-aanbod van Cadel Evans in de wind heeft geslagen. Wiggins weigering legde hem geen windeieren; de Brit staat nu 3.19 voor op Evans en heeft nog de mogelijkheid om verdere tijdwinst te boeken door te rokeren.

Het is overigens nog maar de vraag of de UCI een mogelijke remise had goedgekeurd; volgens Stobbe fietste Evans op het moment van aanbieden in buitenspelpositie. Evans ontkent het remise-aanbod resoluut en denkt erover Hawkeye in te zetten tegen de onderzoeksjournalist.

Mark Rutte: ‘Golfslagbad in plenaire zaal Tweede Kamer’

Als het voorstel om het aantal leden van de Tweede Kamer terug te brengen naar 100 aangenomen wordt, dan wil premier Mark Rutte dat er op de plaats van de 50 lege stoeltjes een golfslagbad gebouwd wordt. Of het golfslagbad er echt komt, is nog maar de vraag, want volgens Haagse bronnen is het kabinet verdeeld over de kwestie. Zo zouden de bewindslieden Hans Hillen en Ivo Opstelten liever een jeu de boulesbaan op de plaats van de blauwe zetels zien. Opstelten zou er bovendien aan hechten de jeu de boulesbaan te vernoemen naar Arie Ribbens.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.