Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten..

Ribbens-deeltje gevonden

Na jarenlange speculatie over het bestaan ervan is het Ribbens-deeltje dan toch eindelijk gevonden. Wetenschapper Jaap Stobbe trof het deeltje dat de baardgroei van hitzanger Arie Ribbens veroorzaakt aan in… de baard van Arie Ribbens. ‘We dachten altijd al dat het zich daar moest bevinden, maar Arie zelf beweerde dat we ergens rechts van Hoevelaken moesten zoeken, dus keken we eerst daar. Pas vorige week onderzochten we voor het eerst de baard zelf en troffen we het deeltje vrijwel meteen aan’, aldus een enthousiaste Stobbe. Op geruchten dat het deeltje erg veel weg heeft van een oud stukje gevulde koek wilde de wetenschapper niet ingaan.

Het Ribbens-deeltje is volgens Stobbe ‘de bouwsteen van alle gezichtsbeharing’. De ontdekking ervan kan een grote stap voorwaarts betekenen voor baardgroei bij carnavalszangers. ‘We moeten niet gek opkijken als de Gebroeders Ko bij het aanstaande carnaval opeens een baard hebben’, zegt Stobbe.

Bobbejaanland wil uitgezette kinderen opnemen

Nu de Tweede Kamer de motie voor een kinderpardon niet aannam, heeft Bobbejaanland in een korte verklaring laten weten dat het de kinderen om wie het gaat graag wil opnemen. ‘Wij willen deze kinderen graag de Bobbejaanse nationaliteit aanbieden. Voor maar 54 Euro, de prijs van een jaarabonnement, is het geregeld’, aldus een woordvoerder. Bobbejaanland hoopt zich met de jonge bevolkingsaanwas ook te kunnen plaatsen voor het WK voetbal van 2026. ‘Maar dat is bijzaak, het gaat ons in eerste instantie om die 54 Euro per kind.’

Joop en Ria Hadders stappen uit bus 71

Het echtpaar Joop en Ria Hadders uit Meppel is afgelopen maandag om 17.11 uit bus 71 gestapt. ‘Eigenlijk hadden we al om 17.09 uit bus 71 willen stappen, maar doordat een stoplicht erg lang op rood stond, hadden we twee minuten vertraging’, legde Joop Hadders uit. Geruchten dat het echtpaar het niet eens is met de koers van bus 71, nuanceerde Hadders: ‘Nou, van ons hoeft-ie niet helemaal door te rijden naar Hoogeveen, want wij wonen in Meppel, maar verder is er weinig aan de hand hoor.’

Maurice de Hond denkt daar anders over. Volgens hem kan het uit bus 71 stappen door Joop en Ria Hadders een aardverschuiving betekenen binnen het Drentse Openbaar Vervoer. Michele Santoni van het OV-lab is het daarmee eens. ‘Ja je siet toch dat in 63% van de gefalle se bfshfbsdigvnsgn sfgndobngdkkfpsdkfpsokgfsgggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhh.’

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.