Het EK-nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van hetwereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets neteven niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten. Deze keer veel EK-nieuws. 

Buschauffeur Oranje uitgeschakeld

De vaste buschauffeur van het Nederlands Elftal is uitgeschakeld. Volgens Bert van Oostveen, directeur Betaald voetbal van de KNVB, hoeven we ons geen zorgen te maken. ‘De bus die de spelers van het hotel naar het trainingsveld en het vliegveld brengt, heeft al sinds jaar en dag een automaat. Het zou dus raar zijn als de chauffeur nog wel schakelde.’

Bert van Marwijk wordt carnavalszanger

Bert van Marwijk heeft laten weten na een verlies tegen Portugal ontslag te nemen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Hij wil zich bij een nederlaag gaan
richten op een carrière als carnavalszanger. Een team van componisten zou op dit moment al druk bezig zijn met het schrijven hits. De eerste single van Bert van Marwijk zal waarschijnlijk begin augustus in première gaan bij sterren.nl en heet ‘Charkovse nachten zijn lang’. Mark van Bommel wordt mogelijk zijn vaste danseres bij optredens. Arie Ribbens is nadrukkelijk in beeld om Van Marwijk op de volgen als bondscoach.

KNVB verwacht weer elf spelers op het veld in Charkov

Ondanks de slechte prestaties van het Nederlands Elftal verwacht de KNVB toch dat er gewoon weer elf spelers op het veld staan wanneer Oranje het aanstaande zondag in Charkov tegen Portugal opneemt. Directeur Bert van Oostveen: ‘De wedstrijden van het Nederlands Elftal blijven onverminderd populair bij de spelers. Het is steeds een hele reis, maar we denken dat ze er gewoon weer staan zondag. We hebben hun steun ook hard ook nodig. Zonder de spelers is er voor de supporters helemaal niks te beleven.’ Voor de wedstrijd begint, zullen de spelers in een grote oranjemars van de kleedkamers naar het veld lopen.

Volg ons opFacebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.