Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg..

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Henk Bleker: ‘Kunduz onderwater zetten’

Demissionair staatssecretaris Henk Bleker heeft geopperd Kunduz onderwater te zetten als compensatie voor het niet ontpolderen van de Hedwigepolder. Hij hoopt met het compromis de Vlaamse buren en de EU tevreden te stellen. De inwoners van Kunduz worden op hun beurt ook weer gecompenseerd in het plan van Bleker. ‘Die krijgen allemaal een snorkel, een petje met ‘Eerlijk, helder, Henk’ erop, en Arie Ribbens zal deze zomer vanaf een ponton een optreden verzorgen in Kunduz’, aldus Bleker. Wanneer de Kamer instemt met het plan, zal het akkoord in eerste instantie de boeken ingaan als het ‘Kunduz-akkoord’.

Geert Wilders sleept zwaartekracht voor de rechter

PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag de zwaartekracht voor de rechter gedaagd. Wilders nam deze stap nadat een hij ‘s ochtends een kopje koffie op z’n fonkelnieuwe vloerkleed morste. ‘Ik wil graag dat de rechter zich nu eens een keer uitspreekt tegen die verwerpelijke zwaartekracht. Er vallen jaarlijks duizenden hardwerkende AOW’ers van de trap door de zwaartekracht, dat moet eens een keer afgelopen zijn. Anders gaan er nog veel meer slachtoffers vallen. Daarom neem ik nu deze stap in het belang van het land…en mijn vloerkleed.’

Concert van ‘De Topperstoeschouwers’ geen succes

Het eerste optreden van de zeventigduizendkoppige supergroep ‘De Topperstoeschouwers’ is geen succes geworden. In een bomvolle Amsterdam Arena kwamen er maar drie mensen opdagen om naar het optreden te kijken. Volgens Leo Hoepel uit Almere, lid van het eerste uur van ‘De Topperstoeschouwers’, konden de drie mensen die op kwamen dagen er ook nog eens nauwelijks hun aandacht bijhouden. ‘Ze gingen om de paar nummers zelfs even weg om andere kleren aan te doen. Hoe onbeschoft!’

Arie Ribbens  wil Griek worden

Z’n baard gaf hem al jaren een woestaantrekkelijk Grieks uiterlijk, maar nu wil hitzanger Arie Ribbens ook officieel Griek worden. ‘Ze hebben me daar nodig. Dat ze bij de vorige verkiezingen linksaf zijn geslagen zegt genoeg.’ Volgens de Griekse autoriteiten is het hoogst ongebruikelijk dat bebaarde Brabantse carnavalszangers zomaar een Grieks paspoort krijgen, maar voor Ribbens wil men een uitzondering maken. ‘Als hij morgen 19 miljard overmaakt op onze rekening, dan is het geregeld en ligt zijn paspoort in 2023 al op zijn deurmat!’, aldus een autoriteit.

Ribbens ziet dat wel zetten; hij denkt de 19 miljard terug te kunnen verdienen met zijn hits ‘Athene, Athene, Grieken zijn leuker dan Denen!’ en ‘Er zit souvlaki in m’n raki’. Met die laatste hit zou Ribbens de plank weleens volledig mis kunnen slaan, omdat raki Turks is.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.