Onnozele brieven aan bedrijven – Spa

Het mooie aan kapitalisme is dat de klant koning is en dus op iedere vraag een antwoord krijgt van een bedrijf. Of dit echt zo is, testen wij op dit zeer invloedrijke weblog door onnozele brieven aan bedrijven te sturen. Deze keer aan de firma Spa.

Beste mensen bij Spa,

Recent deed ik een ontdekking die mij noopte tot het schrijven van deze brief. Het komt erop neer dat ik jarenlang, zij het onbedoeld, de boel heb bedonderd. En met ‘de boel’ bedoel ik u, de firma Spa.

Ik zal uitleggen hoe het zit. Al sinds mensenheugenis koop ik in de supermarkt flesjes bronwater van uw merk. Ik vind het mooi vormgegeven flesjes, en ook het logo, met dat grappige mannetje, spreekt me enorm aan. Vandaar dat ik voor Spa kies. Tot zover is er nog niets aan de hand. Het zal u misschien zelfs met vreugde vervullen dat ik juist voor uw bronwater kies.

Maar als dat bronwater eenmaal op is, dan gooi ik het flesje niet in de daarvoor bestemde vuilcontainer. Nee, ik vul het opnieuw. Met kraanwater. Soms doe ik er zelfs een beetje siroop bij. Lekkere ranja. Mmmmmm!

Helaas gaat het daar mis, zo ontdekte ik toen ik laatst het etiket op de achterkant van één van uw flesjes eens las. Daar staat onder andere: ‘Uitsluitend bestemd om water Spa te bevatten’. Ondanks de wat gebrekkige zinsbouw maakte ik daaruit op dat de flesjes alleen bestemd zijn om water van Spa te bevatten. En dat je er dus geen kraanwater in mag doen, en al helemaal geen siroop. Hetgeen ik jarenlang wel heb gedaan.

Wat nu? Ik merk namelijk dat de kwestie aan me vreet. Graag zou ik op zoek gaan naar een oplossing waar beide partijen mee kunnen leven. Wellicht kan ik u financieel compenseren? Hierdoor zou ik me in ieder geval een stuk beter voelen.

Ik hoop snel iets van u te horen.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

PS. Mochten uw eisen voor financiële compensatie mijn pet te boven gaan (ik heb het niet heel erg breed), dan kan ik u ook in natura terugbetalen. Omdat ik enige uiterlijke gelijkenissen vertoon met het mannetje uit uw logo, zou ik bijvoorbeeld op bedrijfsfeesten verkleed als hem de mensen kunnen vermaken.

Na enig aandringen antwoordde Spa het volgende:

 

               Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

 

Één reactie op “Onnozele brieven aan bedrijven – Spa”