Lunch

Er is in Limburg ophef ontstaan omtrent een lunch. Twee PVV-Gedeputeerden willen bij nader inzien toch een broodje kroket – al dan niet van halal geslacht vlees – nuttigen met de Turkse president Abdallah Gül. De Koningin is er immers ook bij, en die zal de president wel tot de orde roepen wanneer hij naar goed Islamitisch gebruik halverwege de lunch opeens een schaap wil gaan slachten.

Laurence Stassen, de fractieleider van de PVV in Limburg, is boos vanwege dit besluit van de twee heren. Ze vindt het onbegrijpelijk. ‘Na zulke uitspraken (van Gül) over onze partij is deelname aan een gezamenlijke lunch wat de PVV-fractie betreft uitgesloten.’ Die uitspraken behelzen overigens dat het baasje van Laurence volgens de president een islamofoob zou zijn. Dat gaat natuurlijk ook wel heel ver. En het is ook niet eens grappig geformuleerd.

Dan het baasje van Laurence zelf. Die noemt op Twitter de Turkse president onder andere een ‘koerden-mepper’. Op de een of andere manier toch wel weer heel geestig. Je ziet de Turkse president bijna met iets wat veel wegheeft van een mattenklopper achter een horde koerden aanhollen. Veel beeldender dan het simpele islamofoob.

Of de Turkse president ook getwijfeld heeft de lunch in Limburg bij te wonen, is niet bekend. Ik kan het me wel voorstellen. Niet vanwege de tweetjes van Geert, maar puur omdat je nooit helemaal uit kunt sluiten dat er op een gegeven moment een PVV-Gedeputeerde over je broodje kroket heen staat te pissen tijdens zo’n lunch.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

12 reacties op “Lunch”