Brieven aan BN’ers – Beste Jeroen Pauw,…

Om maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een hernia, en dat komt door jou, Jeroen. Gedurende een periode van een jaar heb ik op dezelfde wijze in een stoel proberen te zitten als jij. Zitten? Misschien is hangen een beter woord. In ieder geval is het mij nu bijna fataal geworden. Ik zit in de lappenmand. Gewoon rechtop, anders wordt de dokter boos.

Nu ik er wat langer over nadenk, dekt ‘hangen’ de lading ook niet helemaal. Er is geen woord dat goed beschrijft hoe jij in een stoel…ja.. pauwt? Ja, zo zit het. Matthijs van Nieuwkerk nieuwkerkt gesprekjes aan een tafel, Frits Barend barendt overal doorheen met z’n grote bek, en jij pauwt in een stoel. Niemand anders kan het; ik ben het levende bewijs. Ik zit nu met een hernia peren te bakken immers.

Maar goed, je hoeft je om mij geen zorgen te maken hoor, Jeroen. Ik kom er wel weer bovenop. Maar toch had ik er wel meer van verwacht, een jaar lang pauwen. Een paar honderd vrouwen meer, om precies te zijn. Zouden het dan toch je krullen zijn, of je woonboot, in plaats van je zittechniek?

Tijdens een jaar lang pauwend zitten, zei een vrouw nooit tegen me: ‘Goh, wat zit je er leuk scheef, nonchalant en op een interessante manier ongeïnteresseerd bij’, waarna ze zich van haar kleding ontdeed en er een vrijpartij volgde die enige naam mocht hebben. Zelfs na het maken van enkele seksistische opmerkingen kwam het niet zover. Ik had je schalkse glimlachje tot in de perfectie nagebootst, maar dat werd alleen maar beloond met glazen witte wijn in mijn gezicht.

Inmiddels kan ik elke fles Chardonnay chateau-exact lokaliseren, alleen maar door het prikkende gevoel dat het in m’n ogen geeft op de juiste waarde te schatten, Jeroen!

Handig, maar dat is niet wat ik wilde bereiken met een jaar lang ongeïnteresseerd in designstoelen hangen. Dus Jeroen, vertel me je geheim. Dat heb ik na al deze ontberingen toch wel verdiend? Als tegenprestatie wil ik best een keer te gast zijn in jullie programma. Ik schrijf wel even een boekje over hoe het was om een jaar lang als Jeroen Pauw te zitten. Of anders lul ik wel gewoon wat mee over de Amerikaanse verkiezingen. Desnoods ga ik met iemand in debat over een totaal irrelevante kwestie.

In ieder geval wil ik jou een keer van dichtbij zien pauwen. En daarna gaan we neuken. Zo gaat dat toch, Jeroen?

Met vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

20 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Jeroen Pauw,…”