Risico nemen, bange Bertje!

Een bijdrage van Yoeri Abrahams over hoe het Nederlands Elftal Europees Kampioen kan worden. Niet meer laf verdedigen a la Bert van Marwijk, maar vol op de aanval met een systeem dat nog nooit vertoond is.. 

Het gaat niet goed met Nederland. De kas voor de WW-uitkering is leeg, benzine is wéér duurder geworden, FC Twente wint met 6-2 van PSV, het best gelezen bericht op nu.nl is ‘Gerard Joling ergert zich aan Paul Turner’, en – het belangrijkste bericht waar tevens het stukje verder over zal gaan – Bert van Marwijk is een laffe bondscoach. Dat bericht heb ik zelf bedacht, maar is wel waar.

De wereldkampioen klaverjassen durft namelijk geen risico’s te nemen. Tijdens de wedstrijd tegen Engeland speelde Nederland met maar liefst zeven (!) verdedigend ingestelde voetballers. Ik zou er ook makkelijk acht van kunnen maken, omdat  ik Dirk Kuijt niet eens meetel. Laffe Bert!

Waarom? Nederland bezit namelijk de beste aanvallers van de wereld en Nederland bezit namelijk de slechtste verdedigers van de wereld. Daarom moet je niet met zeven verdedigers spelen, maar met zeven aanvallers. Daarom heb ik een opstelling gemaakt waar we Europees Kampioen mee gaan worden.

Zoals je kunt zien is dit een zeer aanvallende opstelling met een systeem dat nog nooit eerder vertoond is. De nadruk ligt op het aanvallen, en het verrassingselement zit hem in de twee linksbuitens. In dit geval Arjen Robben en Ibrahim Afellay.

Op deze manier ontstaat er logischerwijs veel ruimte aan de rechterflank. Daarom heb ik gekozen om iemand rechtsback te zetten die niet kapot kan; Dirk Kuijt. Verdedigen is bijzaak, aanvallen is hoofdzaak. Ik noem het systeem: Het-buitenspelers-verrassingselementen-systeem.  Let wel op; je moet met minimaal zes aanvallende voetballers spelen. Dus Bert, neem eens risico!

Wat trouwens ook nog zou kunnen is Clarence Seedorf op doel zetten. Maar dat mag de bondscoach zelf weten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Risico nemen, bange Bertje!”