Het lied ‘Laila’ van Tim Schalkx

Afgelopen zaterdagochtend was het weer raak. Het liedjesprogramma Sterrenparade van de TROS greep me bij de strot en liet nooit meer los. Tim Schalkx zong, tussen vertolkingen van nummers met de titels ‘Ay ay ay’ (Ronnie van Bemmel) en ‘Hé hé hé hé’ (Randy) door, over Laila, de liefdeskoningin van de nacht. Een hoer dus.

Een heel vrolijk nummer over een hoer, was het. Zodoende zag ik in de Sterrenparadetent minstens twintig bejaarden dolenthousiast meeklappen en zingen met een nummer over een vrouw die mannen neukt voor geld. Dat was het inschakelen al meer dan waard.

Toen moest ik de tekst van het nummer van Tim Schalkx nog tot me door laten dringen. Het werd alleen maar mooier. Want, ‘Mannen gaan naar binnen en naar buiten/Je ziet gordijnen open en weer sluiten.’ En ‘De deur die staat daar altijd voor je open/Liefde kun je bij haar kopen.’ Bovendien, ‘Met haar felle ogen, mooie benen, zo zit ze in het neonlicht/Ze zit daar om de mannen te verleiden/Vrijwillig, maar niet verplicht.’

Het mooiste stukje tekst, dat spot met alle wetten van de logica, is echter: ‘Iedereen die ziet haar staan/Maar niemand die kent haar naam.’ En dan één zinnetje later: ‘Elke avond dan staat ze voor het raam/In haar lingerieeeee…/Ja dat is Laila, ja dat is Laila…

Jullie kunnen wel begrijpen dat ik maar aan die vrouw wier naam niemand kent, Laila dus, en haar felle ogen in neonlicht bleef denken. Daarom zocht en vond ik op YouTube. Een heuse clip. Het werd nog weer mooier. Want in die clip geen dame met felle ogen achter een raam in de rosse buurt. Nee, beelden van een bevallige jongedame die een rijtjeshuis staat te stofzuigen.

Ondertussen loopt Tim zingend door de wijk, en verzamelt zich voor het huis van de stofzuigende Laila een groepje glurende mannen op kampeerstoelen. Wanneer Laila haar stofzuiger heeft ingeruild voor een kwast, en in nachtjapon voor het raam een doek vol staat te kliederen, sluiten er zich nog twee mannen met kampeerstoelen bij het groepje gluurders aan. En er is een legertent opgezet. Met daarin een koffiezetapparaat, want één man schenkt de mokken vol vanuit een state-of-the-art koffiekan. De mannen gluren rustig verder.

Vreemd allemaal, maar we zijn nog niet eens halverwege de clip. Snel verder kijken dus.

Laila loopt naar boven. Ze stapt onder de douche, terwijl een klein jongetje door een sterrenkijker toekijkt. Na het douchen loopt Laila met een handdoek om haar lijf gedrapeerd weer naar beneden toe en sluit de gordijnen (zonder dat er mannen naar binnen en naar buiten zijn gegaan). Het is avond en de gluurmannen gaan de nacht in hun legertent doorbrengen, zo wil de regisseur van de clip vermoedelijk duidelijk maken.

De ochtend erna opent in plaats van Vinexhoer Laila opeens een oudere vrouw in zwarte lingerie de gordijnen, uiteraard onder toeziend oog van de gluurmannen op hun kampeerstoelen. Eentje valt in slow motion van z’n kampeerstoel bij het zien van de oude vrouw. Wat een acteur, wat een verhaal, wat een clip.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=x1QM5tDjY54

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

46 reacties op “Het lied ‘Laila’ van Tim Schalkx”