Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… interpunctie

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer over interpunctie.

wat ik dus stom vind is interpunctie het is helemaal nergens goed voor zonder kunnen we prima af dat zie je wel aan de zin in dit stukje helemaal geen probleem om te lezen toch vraagteken

alineas mogen nog wel van mij af en toe zon witregeltje is prima maar we kunnen heel goed zonder de volgende leestekens dubbele punt dubbele punten punten kommas puntkommas aanhalingstekens accolades haakjes streepjes vraagtekens en uitroeptekens uitroepteken uitroepteken uitroepteken uitroepteken

zelfs het puntje op de i vind ik overdreven ik ben niet zon perfectionist bovendien al die andere letters redden zich toch ook zonder puntje erop vraagteken

in plaats van al die leestekens zou ik liever wat andere knoppen op het toetsenbord terugzien waarom bijvoorbeeld geen frikandelknop vraagteken het lijkt me heerlijk om af en toe een een plaatje van een frikandel middenin een stukje te zetten of een timofeeffknop dat je dan peter timofeeff zomaar naast een frikandel ziet het lijkt me helemaal geweldig uitroepteken

helaas is dit nog toekomstmuziek tot die tijd blijf ik lekker op de bank liggen dromen over peter timofeeff en frikandellen

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

11 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… interpunctie”