Brieven aan BN’ers – Beste Guus Hiddink,…

Jij houdt van motorrijden. Dat heeft vast meegespeeld in je keuze voor Anzhi Machachacha hebt gekozen. Het is heerlijk motorrijden in Dagestan. Ik zie je al over die schitterende snelwegen scheuren met je helmpie op. In een zijspan, met een doodsbange Samuel Eto’o in het bakje naast je. Een beetje als de nieuwe Semafoor en Dommel. Alleen heb jij geen snor meer en is Eto’o dun, zwart en gespierd in plaats van dik, wit en rond.

O ja, en Semafoor en Dommel liepen ook niet de kans neergeschoten te worden door terroristen tijdens hun tochtjes op de motor. Guus, jij loopt die kans nu wel, maar toch werd je de nieuwe trainer van Anzhi Machachacha. En dat allemaal om ziekenhuizen te openen en het jeugdvoetbal in Dagestan naar een hoger plan te trekken. Wat ben je toch een nobel mens!

Maar ik heb wel een beetje het idee dat je eigen persoontje er een beetje onder te lijden heeft, Guus. Daarom zal ik het als goede penvriend maar gewoon een keer opschrijven: kies voor jezelf, Guus. Gewoon schijt hebben aan de rest van de wereld en nu eindelijk eens een keer voor het grote geld gaan. Laat de zieken en de jongeren in Dagestan maar sterven en slecht voetballen. Pak nu gewoon eens een keer het grote geld!

Omdat je het uit jezelf nooit zou doen, ben ik als penvriend alvast op de zaken vooruitgelopen en heb eens wat lijntjes uitgegooid bij SBS6, Guus. Wat denk je? Ze hebben grote plannen met jou. Niks lullen over voetbal aan een tafeltje. Keihard amusement. Met jou, Guus. Guusement, noemden ze het al. Een zaterdagavondavond lang Guus met het hele gezin. Een stukje Guusbeleving pus sang. Miljoenen levert het je op!

Je hoeft er alleen maar voor te ijsdansen met Gerard Joling, bij Hans Kraaij jr. in de studio van een ladder te flikkeren en met Beau iets te doen waar toch geen hond naar kijkt. Uiteraard wordt er ook een real-life soap gemaakt waarin we je kunnen volgen gedurende je voorbereidingen op het Eurovisiesongfestival. Want daar ga je ook aan meedoen. Het wordt, àla Henk Wijngaard, een nummer over je motor. Je zingt het in een Dommelpak. We gaan, kortom, gewoon eens een keer schaamteloos voor het geld, Guus!

En er komt ook nog een interview. Dat heb ik geëist. Als penvriend weet ik dat jij als nobel mens nooit een contract bij SBS zou tekenen zonder dat er een interview zou komen waarin je uit de doeken kunt doen dat je het niet voor het geld doet, maar om wat voor de Nederlandse culturele sector te betekenen. Of om SBS uit het slop te trekken. Of… nou ja, je bedenkt zelf wel wat. Dat kun je vast heel goed.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

9 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Guus Hiddink,…”